Programul Rabla Plus a ajuns deja la nivelul solicitărilor din tot anul 2020

Barna Tanczos - Best Electirc Car Rabla Clasic Rabla 2021 Ministrul Mediului Rabla AFM diesel

Într-o declarație susținută astăzi în dezbaterea organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei, ministrul Mediului, Barna Tanzos, a menționat că numărul de solicitări pentru maşini electrice depuse de la începutul anului şi până în prezent prin programul Rabla Plus l-a egalat pe cel total din anul precedent.

„Noi finanţăm şi alte mijloace de transport alternative. Este o veste pentru toată lumea: până acum, suntem deja la nivelul numărului de maşini electrice solicitate anul trecut prin Rabla Plus, ceea ce înseamnă că dublarea bugetului este binevenită. Până la jumătatea anului se vor consuma exact atâtea vouchere, atâtea subvenţii pentru fiecare maşină câte s-au consumat tot anul 2020. Deci se întâmplă lucruri în jurul nostru, lumea este în continuă schimbare şi cu siguranţă vom avea posibilitatea să continuăm aceste programe”, a declarat Barna Tanczos.

Ministrul Mediului susține că jumătate din emisiile de carbon din marile oraşe provin de la mijloacele de transport.

„Neutralitatea până în 2050 în ceea ce priveşte emisiile de carbon depinde în primul şi în primul rând de noi. Emisiile de carbon în marile oraşe în proporţie de 50% provin din mijloacele de transport în general, din maşini, şi acest lucru poate fi schimbat doar dacă alături de autoritatea publică locală schimbăm complet parcul auto în cazul mijloacelor de transport în comun, le facem electrice, cu emisii zero. În paralel creăm infrastructură finanţată inclusiv prin Ministerul Mediului, prin AFM – piste de biciclete, piste pentru trotinete, piste pentru mersul pe jos, refacem acele trotuare care în anumite situaţii nu sunt în cea mai bună soluţie şi creăm alternativa pentru cetăţeni”, a explicat oficialul.

– Rabla 2021: 24.458 de persoane fizice înscrise până la finalul lunii mai
– AFM a validat 17.000 de solicitări pentru „Rabla Clasic” și 900 pentru „Rabla Plus”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

ruletă

Secretele experților în jocul de ruletă live

Jocul de ruletă live se poate transforma într-o experiență interesantă și plină de satisfacții, iar dacă încerci să-ți sporești câștigurile, este întotdeauna

Scroll to Top