Noua taxa auto pentru masini non-Euro – Euro 4, gata in 3 saptamani

Noua taxa auto pentru mașinile ce îndeplinesc normele de poluare Euro 2, Euro 3 si Euro 4 va fi gata în 3 săptămâni,  a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

“Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare Euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau. Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni astfel încât formă finală să îmi fie prezentată”, a declarat ministrul.

Valoarea și modul de plată al noii taxe rămâne încă un mister, Grațiela Gavrilescu confirmând doar criteriile care vor sta la baza calculului acesteia.

“Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 pe care le produce fiecare mașină”, explică Gavrilescu.

Anterioara taxă auto, celebrul Timbru de Mediu, a dispărut la începutul anului, acesta fiind inclus printre cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.

În plus, înmatriculările de mașini la mâna a doua au atins un record istoric în primele nouă luni din 2017. Astfel, conform unei analize efectuate de Autovit.ro pe baza datelor publice oferite de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), acestea au urcat la 378.424 de unitati, una din cinci mașini înregistrate în țara noastră în perioada ianuarie-septembrie fiind uzată. CITEȘTE MAI MULT AICI

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top