Noul Audi e-tron GT devine un rival direct pentru Tesla Model S

audi-e-tron-gt-autoexpert.ro-7

Audi a lansat oficial noul model electric din familia e-tron. Sedanul are două versiuni: e-tron GT și RS e-tron GT.

După o lungă campanie de teasing, Audi a dezvelit oficial noul model electric e-tron GT, un rival direct pentru Tesla Model S, strâns înrudit cu Porsche Taycan.

Audi e-tron GT și RS e-tron GT

Noul Audi e-tron GT va avea două versiuni la lansare și se alături celor două modele SUV electrice din gama constructorului din Ingolstadt. Descris ca un automobil gran turismo al viitorului, noul model electric de la Audi impresionează prin formele agresive, foarte asemănătoare cu cele ale conceptului e-tron GT prezentat în 2018.

audi-e-tron-gt-autoexpert.ro-3

Având aproape 5 metri lungime și 2 lățime, Audi e-tron GT este o prezență impresionantă. Platforma și arhitectura electrică este comună cu cea a modelului Porsche Taycan. Din profil, e-tron GT are o siluetă de coupe cu patru portiere, iar jantele de 21 inchi accentuează profilul sportiv.
În față, Audi a adoptat o nouă interpretare a grilei singleframe care este acum vopsită în culoarea caroseriei. În spate există un eleron activ, iar cele două stopuri sunt unite de o bandă LED.

Audi e-tron GT quattro - autoexpert.ro

Interiorul este ceva mai conservator, prelând elemente de la modelele SUV e-tron și e-tron coupe. Există bord complet digital Audi Virtual Cockpit Plus cu ecran de 12.3 inchi pentru planșa de bord și display de 10.1 inch pentru sistemul multimedia.

Două variante, putere maximă 646 CP

Audi e-tron GT folosește un sistem electric ce oferă 476 CP și 630 Nm. Cu funcția Launch Control activată, puterea crește la 530 CP pentru 2.5 secunde. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 4.1 secunde, iar viteza maximă este de 245 km/oră.

audi-etron-GT-autoexpert.ro-1

Varianta sportivă poartă numele RS e-tron GT și oferă 598 CP și 830 Nm. În modul Launch Control, puterea este mărită la 646 CP. Cifra este suficientă pentru o accelerație de la 0 la 100 km/oră în 3.3 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/oră.

audi-etron-GT-autoexpert.ro

Ambele modele folosesc două motoare electrice, astfel beneficiând de tracțiune integrală quattro electrică. Transmisia este asigurată de cutia automată cu două trepte preluată de la modelului Porsche Taycan.

Pentru a alimenta cele două motoare electrice, bateria folosită are o capacitate netă de 85 kWh (brut 93 kWh) și poate fi încărcată la stații rapide de până la 270 kWh. Producția noului model electric se va face la uzina Böllinger Höfe, Neckarsulm, Germania.

Via Audi

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top