Noul Audi Q3 – Mai sportiv, mai distractiv

Noul Audi Q3

Noul Audi Q3  a fost prezentat oficial. Noul model are un design modificat care amintește de Q8 și promite mai multă sportivitate.

Constructorul din Ingolstadt i-a dat lui Q3 încă o doză de personalitate. Aflat la cea de-a doua generație, crossover-ul are acum un look care îl face să pară mai încrezător, iar Audi garantează un caracter practic mai pronunțat și mai mult spațiu.

Audi Q3

Noul Audi Q3 este și mai sportiv ca predecesorul său. Grila masivă octagonală, cu opt bare verticale, și prizele mari de aer îi conferă masculinitate. Aceasta este flancată de faruri LED înguste, în formă de pană, oferite de nemți în trei versiuni diferite, cea de top fiind Matrix LED cu fază lungă adaptivă.

Din profil, cu pasajele evazate ale roților în culori contrastante și cu un montant spate înclinat creează senzația de forță. Liniile fluide ale lui Q3 se prelungesc către un spate robust cu stopuri cu aspect tridimensional. Unsprezece culori sunt disponibile în gama Q3.

Audi Q3

Noul Audi Q3 are o lungime de 4.485 de mm (cu 97 de mm mai mult decât vechea versiune), o înălțime de 1.585mm ( cu 5mm mai puțin),  o lățime de 1.856 de mm ( cu 25 mm mai mare), iar ampatamentul a crescut cu 77 de mm  la 2.680 de mm. Volumul portbagajului poate fi configurat  de la 530 de litri până la 1.525 de litri.

Q3 este oferit standard cu un instrumentar de bord digital cu un ecran care măsoară 10.25 de inchi. Opțional, poate fi ales Audi Virtual Cockpit cu ecranul de 12.3 inchi. Sistemul MMI recunoaște acum vorbirea naturală și liberă și poate pune întrebări, poate face corecturi și poate chiar să contrazică.

Audi Q3

Un modul înlocuiește controller-ul rotativ al luminilor de la modelul anterior. Acesta și-a găsit loc în stânga volanului. Toate ecranele, butoanele și controllerele sunt poziționate pentru o ergonomie maximă.

Audi a dezvoltat și un concept nou al culorilor și materialelor. Clienții pot alege una dintre cele trei variante disponibile: versiunea de bază, Audi design și interiorul S line. Pachetele includ scaune sport, finisate opțional într-o combinație de piele/piele artificială și Alcantara. Și bordul, și cotierele de pe fețele ușilor sunt îmbrăcate tot în Alcantara. Materialele sunt disponibile în trei culori, printre care și îndrăznețul portocaliu. Pachetul de iluminare ambientală include 30 de culori.

Audi Q3

Noul Audi Q3 va fi disponibil cu patru motorizări: trei pe benzină și una diesel. Versiunea de bază vine cu propulsorul pe benzină de 1.5 litri și 150 CP. Unitatea de 2.0 litri benzină va fi oferită în versiunile de 190 CP  și 230 CP.  Propulsorul diesel este cel de 2.0 litri și dezvoltă 150 CP. Vor fi disponibile o cutie manuală cu șase trepte și una automată cu șapte trepte, precum și sistemul de tracțiune integrală quattro.

Bancheta spate de la Audi Q3 poate glisa în față cu 150 de milimetri și se poate plia 40:20:40. Spătarele au nu mai puțin de șapte poziții diferite. Pasagerii din spate beneficiază și de prezența unei cotiere care integrează standard două suporturi de pahare.

Audi Q3

Q3 vine cu sistem de sonorizare Bang & Olufsen Premium cu redare 3D a sunetului și 15 difuzoare, amplasate chiar și în panoul de bord și în fiecare dintre montanții spate.

Crossover-ul german se poziționează în fruntea clasei sale și în ceea ce privește sistemele de asistență, pentru că vine cu cruise control adaptiv, disponibil opțional în combinație cu S tronic. Acesta integrează funcții de adaptare a vitezei, de asistență în blocaje rutiere și de menținere a benzii de rulare. Park Assist îl eliberează pe șofer de stresul manevrelor de parcare, în timp ce acesta trebuie doar să apese accelerația, frâna și să schimbe treptele. Sistemul monitorizează și zona din spatele mașinii prin intermediul senzorilor și îl avertizează pe șofer în situații critice. Acesta primește ajutor și de la camera cu vedere de 360 de grade. Audi Q3 este disponibil standard cu sistemul de siguranță Audi pre sense.

Noul Audi Q3 va fi produs în fabrica de la Gyor din Ungaria și va intra la vânzare în luna noiembrie a acestui an.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top