Noul BMW Seria 4: informații și fotografii oficiale

BMW a lansat oficial noua generația a modelului coupe Seria 4 și pentru prima dată diferențiază prin design varianta cu două portiere față de modelul sedan al Seriei 3.

După ce noul model coupe a fost prezentat într-o serie de teasere și chiar a ajuns pe internet înainte de lansarea oficială, BMW prezintă oficial noua generație BMW Seria 4. Așa cum era de așteptat, noul model se separă din punct de vedere vizual de sedan-ul BMW Seria 3 cu care este strâns înrudit.

Cea mai evidentă diferență este abordarea unei grile supradimensionate în partea frontală. Chiar dacă nu este la fel de mare ca cea prezentată pe Concept4, dar totuși este impresionat de generoasă, față de dimensiunile normale folosite până acum de BMW.

Noul look marchează și prima generație de modelel Seria3/Seria4 diferite ca identitate de design. Până acum modelele erau similare, dar BMW a decis că este timpul să separe acest lucru.

Lansarea comercială a noului model va avea loc în luna octombrie. Vânzările vor debuta cu cinci versiuni, vedeta fiind varianta M440i xDrive Coupe. Versiunea de top va fi propulsată de motorul cu șase cilindri în linie de 3.0 litri ce oferă 374 CP și 500 Nm. Noul model are nevoie de 5.8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră, iar viteza de top este limitată la 250 km/oră.

Gama va fi completată de două motoare pe benzină cu patru cilindri și una diesel. Alte două motoare diesel cu șase cilindri se vor alătura gamei din martie 2021. Noul model BMW Seria 4 va fi fabricată la uzina BMW din Dingolfing din Germania.

Noua generație BMW Seria 4 Coupe a crescut în dimensiuni, fiind cu 128 mm mai lungă pentru o lungime totală de 4.768 mm, cu 28 mm mai lată (1.852 mm) și 6 mm mai înaltă (1.383 mm). Ampatamentul a crescut și el cu 41 mm ajungând la 2.851 mm.

Pe lângă grila BMW cu un desing diferit și dimensiuni apreciabile, noul Seria 4 se remarcă și prin noile blocuri optice full-LED oferite în echiparea standard. Faruri Adaptive LED și Laser sunt disponibile ca opțiune.

Sunt disponibile opt culori pentru caroserie la momentul lansării. Pentru accesul facil la locurile din spate, modelul folosește sistemul Easy Entry, iar portbagajul are un volum de 440 litri.

Modelul M440i xDrive Coupe este echipat și cu tehnologie mild-hibrid. Sistemul folosește un starter-generator pe 48V ce oferă un plus de 11 CP atunci când este necesar. Sistemul permite și reducerea consumului de carburant și a emisiilor poluante.

Pe lângă versiunea de top, la lansare vor mai fi disponibile modelele 420i Coupe cu motor cu patru cilindri de 184 CP precum și 430i Coupe cu propulsor de 258 CP. Singurul diesel disponibil la lansare va fi modelul 420d ce oferă 190 CP. Toate modelele sunt disponibile cu transmisia automată cu opt trepte Steptronic în echipare standard.

Ulterior vor fi adăugate în gamă și versiunile 430d xDrive cu motor diesel 3.0 litri cu șase cilindri în inie de 286 CP și puternica versiune M440d xDrive cu motor 3.0 diesel de 340 CP și 700 Nm.

Adaugati comentariu