Noul BMW Seria 7 G11 va fi lansat pe 10 iunie

Noul BMW Seria 7 G11 va fi dezvăluit pe 10 iunie, debutul oficial al noii nave-amiral bavareze fiind confirmat prin intermediul unui teaser video.

Cunoscută sub numele de cod G11, a şasea generaţie a limuzinei BMW va fi dezvoltată pornind de la o platformă complet nouă (OKL sau Oberklasse – termenul german pentru „clasa de lux”) şi fi mai uşoară cu până la 130 kilograme. Inginerii germani au apelat la o combinație de aluminiu, oțel ultrarezistent și CFRP (fibra de carbon ranforsată cu plastic) – pentru celula de siguranță a pasagerilor și pentru elementele structurale (precum montanţii B).

În premieră, BMW Seria 7 va dispune de suspensie pneumatică standard, cu funcție de reglare automată a gărzii la sol, pentru ambele punți, indiferent de versiunea de motorizare. Tot standard, noul Seria 7 primește Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor), în timp ce sistemul Integral Active Steering (direcţie adaptivă, cu patru roţi directoare) şi cea mai nouă versiune de stabilizare activă a ruliului Dynamic Drive, ce utilizează bare stabilizatoare active cu acționare electromecanică pentru a reduce ruliul în virajele abordate dinamic, sunt incluse pe lista de opțiuni.

Alături de noua generaţie Seria 7 va debuta şi primul touchscreen (Touch Display) din istoria BMW. Astfel, pe lângă folosirea controlerului consacrat, șoferul având la dispoziție și varianta atingerii suprafeței tactile pentru operarea sistemului iDrive și selectarea meniurilor și funcțiilor acestuia.

În materie de motorizări, Seria 7 G11 va miza pe filozofia „cilindrului unic” de 500 cmc. Gama cu şase cilindri în linie va fi secondată de unități cu opt și doisprezece cilindri, dar și de o variantă hibridă de tip plug-in, disponibilă chiar de la debut.

CITEŞTE AICI O PREZENTARE DETALIATĂ A NOII SERII 7

Adaugati comentariu