Noul BMW X6 – Informații și fotografii oficiale

Noul BMW X6 (15)

Noul BMW X6 vine să-i sperie pe rivalii de la Mercedes-Benz și Audi. Cea de-a treia generație a SUV-ului coupe primește un design mai agresiv, motoare noi și oferă mai mult spațiu datorită proporțiilor mai generoase.

Noul BMW X6, care a apărut ieri într-o serie de fotografii ajunse din întâmplare pe internet, a crescut în dimensiuni. Măsoară acum cu 26 de milimetri mai mult în lungime (4.935 milimetri), cu 15 milimetri mai mult în lățime (2.004 milimetri) și este mai scund cu 6 milimetri (1.696 milimetri). Și amptamentul a crescut cu 42 de milimetri, până la 2.975.

Noul BMW X6 (30)

Și X6, ca și X7 și Seria 7, primește o grilă uriașă. În premieră, SUV-ul coupe este disponibil cu o grilă iluminată. Aceasta se aprinde la deschiderea și închiderea mașinii, dar șoferul poate porni și opri sistemul manual. Grila poate rămâne aprinsă și în timpul deplasării.

Test drive – Audi Q8 50 TDI Quattro

Grila este flancată de farurile BMW Laserlight (opțional). Din profil, se remarcă acoperișul plonjat, de coupe, și jantele de 19 inci oferite standard, în timp ce jante de 20, 21 și 22 de inci pot fi comandate opțional. BMW X6 M50i și M50d primesc standard jante de 21 de inci.

Noul BMW X6 (23)

Încă din momentul lansării modelului, clienții pot alege una dintre echipările xLine sau M Sport, care aduc elemente exclusiviste atât la interior, cât și la exterior.

Cabina noului X6 propune o atmosferă premium, sportive. Scaunele sunt îmbrăcate standard în piele Vernasca, iar bancheta spate se poate plia 40:20:40 pentru a mări capacitatea portbagajului de la 580 la 1.530 de litri. Șoferul de X6 poate comanda contra cost scaune multifuncționale cu funcție de masaj, suporturi de pahare termo-electrice și suprafețe vitrate care să acopere anumite butoane. Tot opționale sunt acoperișul panoramic, pachetul Ambient Air și sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround.

Noul BMW X6 (28)

Patru motoare sunt disponibile în momentul lansării. În fruntea gamei se poziționează versiunea BMW X6 M50i cu motor V8 de 530 de cai putere. X6 M50d primește motor diesel cu 400 de cai putere. X6 xDrive40i vine cu o unitate pe benzină cu șase cilindri în linie și 340 de cai putere, în timp ce X6 xDrive30d primește un diesel cu șase cilindri în linie și 265 de cai putere. Toate propulsoarele sunt conforme cu noul standard de poluare EU6d-TEMP.

Ambele versiuni M primesc standard evacuare M Sport. Toate motoarele sunt cuplate la o transmisie automată Steptronic cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală xDrive. Un diferențial blocabil M pe puntea din spate este oferit atunci când viitorul posesor bifează căsuța M Sport sau cea pentru pachetul opțional xOffroad.

Noul BMW X6 (22)

Controlul Dinamic al Amortizoarelor este standard, iar X6 poate fi comandat cu suspensie adaptive M Professional și Direcție Integrală Activă. Suspensia pneumatică poate modifica înălțimea mașinii cu maximum 80 de milimetri prin simpla apăsare a unui buton. Pachetul special pentru off-road este disponibil pe toate versiunile, cu excepția BMW X6 M50 și BMW X6 M50d. Acesta permite șoferului să selecteze unul dintre modurile snow, sand, gravel sau rocks. Și acestea pot modifica înălțimea vehiculului, setările sistemului xDrive, răspunsul accelerației, al transmisiei și al sistemului DSC.

X6 primește standard Cruise Control cu funcție de frânare și Collision și Pedestrian Warning cu funcție de frânare automată în oraș. Opțional poate fi comandat Cruise Control Adaptive. Pe lista de opțiuni se regăsește și Driving Assistant Professional. Și noul X6 poate primi asistență la deplasarea în marșarier.

Noul BMW X6 (29)

La bord își face apariția și BMW Intelligent Personal Assistant, care poate fi activat prin rostirea salutului “Hey BMW!”. BMW Live Cockpit Professional integrează un display nou, cu un nou concept de operare și un indstrumentar de bord digital, ambele cu o diagonal de 12,3 inci.

Ca și predecesorul său, noul BMW X6 va fi construit la uzina Spartangburg a companiei BMW. Mașina va ajunge pe piață în luna noiembrie.

Noul BMW X6 (33)

 

Adaugati comentariu