Noul Hyundai i30 Fastback N – Informații și imagini oficiale

Noul Hyundai i30 Fastback N

Noul Hyundai i30 Fastback N a fost prezentat înainte de a-și face debutul oficial la Salonul Auto de la Paris, programat pentru luna viitoare. Mașina a fost prezentată într-un mod inedit, într-o călătorie de la Roma la Paris, având la bord doi piloți, Thierry Neuville și Gabriele Tarquini. Cei doi au parcurs distanța dintre cele două orașe în 8 minute și 18.49 secunde.

Da, ați citit bine. Cei doi au ajuns de la Roma la Paris în mai puțin de 9 minute, conducând noul Hyundai i30 Fastback N. Nu vorbim însă despre cele două mari capitale europene, ci despre două orășele daneze care poartă aceleași nume. Lider în WRC, Neuville s-a văzut învins de legendarulTarquini cu o fracțiune de secundă.

Noul Hyundai i30 Fastback N

Noul i30 Fastback N este cel de-al doilea model ultra-performant pe care Hyundai îl trimite către Europa, după hatchback-ul i30 N, care s-a vândut deja în 3000 de unități în prima jumătate a acestui an. Cele 100 de unități First Edition rezervate Germaniei au fost epuizate în primele 48 de ore de la punerea în vânzare.

Inspirat din motorsport, exteriorul lui i30 Fasback a fost modificat pentru a fi demn de logo-ul N. Coupe-ul cu patru uși a primit astfel grila N, o bară spate nouă și accente de culoare roșie, un sistem nou de evacuare și un eleron integrat în capacul portbagajului, marcat de o linie neagră lucioasă.

Noul Hyundai i30 Fastback N

Hyundai pregătește i30 N Fastback pe circuitul de la Nurburgring

Viitorul șofer de i30 Fastback N primește un interior tipic brand-ului de performanță, cu volanul special îmbrăcat în piele neagră și prezentând cusături contrastante roșii, ca și scaunele și schimbătorul. Ambianța sportivă nu compromite însă natura practică a mașinii, pentru că Fastback-ul oferă un portbagaj de 450 de litri (1.351 de litri cu bancheta rabatată).

Noul model este propulsat de un motor turbo de 2.0 litri, același care se regăsește și sub capota hatchback-ului. Motorul livrează 250 de cai putere în versiune Standard Package și ajunge de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde, respectiv 275 de cai putere în versiune Performance Package, aceasta din urmă reușind să atingă 100 km/h în 6,1 secunde. Cuplul este identic însă, 353 Nm, iar viteza maximă este de 250 km/h. Funcția Overboost ridică valoarea cuplului la 378 Nm.

Noul Hyundai i30 Fastback N

Noul i30 Fastback N primește și un sistem N Grin Control, care aduce la bord cinci moduri diferite de rulare, care pot fi selectate cu ajutorul butoanelor aflate pe volanu sport: Eco, Normal, Sport, N și N Custom.

Două sisteme multimedia diferite sunt disponibile: Display audio cu ecran LCD tactil capacitiv de 8 inci, cameră pentru marșarier și conexiune Bluetooth sau sistemul de navigație cu ecran capacitiv de 8 inci și abonament pe șapte ani la serviciile LIVE.

Noul Hyundai i30 Fastback N

Noul Hyundai i30 Fastback N este echipat cu toate sistemele de siguranță și asistență de ultimă oră ale companiei, pe lista de dotări standard regăsindu-se Forward Collision-Avoidance Assist, Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist, High Beam Assist, iar opțional este oferit sistemul de avertizare Intelligent Speed Limit Warning.

Adaugati comentariu