Noul Hyundai Kona Electric – prețuri în România

Noul Hyundai Kona Electric - prețuri în România

Hyundai Kona Electric este al doilea SUV electric din Europa al concernului Hyundai-Kia, după Kia Soul EV.

Sub capotă pot lucra două motoare electrice, la alegere. Propulsorul de bază dezvoltă 136 CP și 395 Nm, este alimentat de o baterie Li-polimer de 39,2 kWh (până la 289 km autonomie), accelerează până la 100 km/h în 9,3 s și atinge 167 km/h.

Motorul de top produce 204 CP  și ajută micul SUV să sprinteze până la 100 km/h în 7,6 secunde. Viteza maximă rămâne neschimbată (167 km/h), dar acumulatorul mai mare, de 64 kWh, extinde autonomia până la 449 km – conform testelor WTLP, 546 km conform NEDC.

Încarcarea bateriei litiu-ion polimer la o capacitate de pana la 80% se poate realiza în 54 de minute cu un încărcător rapid de 100 kW. Mașina se poate încărca și la priza de acasă (220 V monofazat) utilizând cablul ICCB disponibil în echiparea standard. Timp de incarcare: 31 h pentru 64 kWh. Portul de încărcare este amplasat în partea din față, lângă logo-ul Hyundai.

Kona Electric poate fi comandată cu șapte culori de caroserie care pot fi combinate cu trei nuanțe de plafon, rezultând 21 de variante de personalizare.

Pe consola centrală se regăsesc toate comenzile care facilitează utilizarea modulului shift-by-wire, iar în partea de jos, un spațiu de depozitare pentru obiecte personale.

Hyundai Kona Electric - interior

Capacitata totală de depozitare este de 332 litri (cablul de încărcare inclus) și 373 litri fara. Spațiul alocat bagajelor poate fi extins pana la 1.114 litri, prin rabatarea completă a banchetei din spate.

Noul Hyundai Kona Electric poate fi comandat în România doar în varianta cu motorul de top și echiparea Luxury. Prețul de vânzare este de 45.351 euro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top