Noul Jeep Grand Cherokee – informații și imagini oficiale

Jeep a publicat informații complete despre noua generație a modelului Grand Cherokee. A cincea generație a SUV-ului full size va fi disponibilă inclusiv în variantă plug-in hybrid cu 380 CP și 40 km autonomie în mod electric.

După ce la începutul anului, Jeep dezvăluia modelul Grand Cherokee L cu ampatament lung și șapte locuri, acum a venit momentul pentru noul Grand Cherokee cu cinci locuri. Celebrul SUV full-size american a ajuns la a cincea generație. Noul model se prezintă cu un design complet nou, iar dimensiunile exterioare sunt 4.914 mm lungime, în timp ce ampatamentul are 2.964 mm.

Jeep Grand Cherokee – generația a cincea

La interior au fost preluate elementele de la modelul Gran Cherokee L, elementul central fiind cele două ecrane de 10.1 inch pentru planșa de bord și sistemul multimedia Uconnect 5 și oferă asistenul virtual Amazon Alexa. Un al treilea display este oferit pentru pasagerul din dreapta.

Noul SUV vine cu o gamă de motorizări completă ce include și o variantă 4xe, plug-in hybrid cu motor pe benzină de 2.0 litri și două motoare electrice pentru un total de 380 CP și 637 Nm. Sistemul este alimentat de o baterie de 17 kWh ce oferă și o autonomie în mod electric de 40 km.

Pentru piața americană, oferta de motorizări mai include un V6 Penstar de 3.6 litri și 293 CP, dar și propulsorul V8 Hemi de 5.7 litri și 357 CP. Americanii pot alege dintre șapte niveluri de echipare: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Trailhawk, Summit și Summit Reserve. Nu lipsește nici sistemul Selec-Terrain cu cele programe ale sale: Auto, Sport, Rock, Snow, Mud/Sand. Grand Cherokee promite performanțe în afara drumului asfaltat la nivelul mărcii pe care o reprezintă.

Noul Jeep Grand Cherokee va debuta pe piața nord-americană la finalul acestui an, urmând ca din 2022 să debarce și în Europa.

Via Jeep

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top