Noul McLaren 720S Spider – Informații și fotografii oficiale

Noul McLaren 720S Spider (8)

Noul McLaren 720S Spider vine acum pe lume cu o structură ușoară, foarte rigidă, din fibră de carbon, cu 720 de cai putere și cu o accelerație impresionantă: de 2,9 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Pentru această accelerație, constructorul britanic a făcut tot ce a putut ca să mențină greutatea sub control. Astfel, cu o caroserie din fibră de carbon și cu un nou acoperiș rigid retractabil, noul McLaren 720S Spider cântărește doar 1.332 kilograme, fiind cu doar 49 de kilograme mai greu decât versiunea coupe, ceea ce îl face cel mai ușor vehicul din segmentul său.

Noul McLaren 720S Spider (3)

Englezii trec în contul mașinii și cea mai rapidă coborâre și ridicare a plafonului din sticlă electrocromatică și fibră de carbon: 11 secunde, la viteze de până la 50 km/h, cu 6 secunde mai rapid ca la 650S Spider, care permite ridicarea sau coborârea plafonului la vitezde de până la 30 km/h. Inginerii au reușit să-l facă și de două ori mai silențios.

Liniile de desing sunt preluate de la versiunea coupe, prezentată anul trecut, optimizate pentru a maximiza aerodinamica, forța de apăsare, răcirea și pentru a reduce rezistența la înaintare. “Arată ca o sculptură futuristă, formată de fluxul de aer”, spun cei care au desenat mașina.

Noul McLaren 720S Spider (9)

Constructorul britanic îi asigură noului său Spider cu acoperiș din sticlă electrocromatică o senzație de vizibilitate de 360 de grade, dar și un look spectaculos. Clienții pot alege un plafon complet transparent sau unul opac, prin apăsarea unui buton. Cu motorul oprit, acoperișul își pierde transparența.

Dincolo de portierele fără rame, interiorul luxos și ultra-sportiv oferă o atmosferă sofisticată, amplificată și de prezența materialelor fine. Ecranul sistemului multimedia Central Infotainment Screen de 8 inci redă informațiile relevante și controlează sistemul audio, media, navigația, climatizarea și alte funcții utile.

Noul McLaren 720S Spider (11)

Misiunea sa nu este să fie o mașină practică, iar McLaren 720S Spider oferă un spațiu de depozitare de 150 de litri în față și de 58 de litri în spate.

Suspensia hidraulică Proactive Chassis Control, alături de un sistem de direcție electro-hidraulic, asigură precizie și reacții ultra-rapide. Trei moduri de rulare sunt disponibile la bord: Comfort, Sport și Track.

Noul McLaren 720S Spider (2)

Noul Spider aleargă pe jante cu 10 spițe anume concepute pentru el și încățate cu anvelope Pirelli P Zero, pentru echilibrul ideal între performanță, aderență, manevrabilitate și confort. Se pot alege și anvelopele Pirelli P Zero Corsa, fără niciun cost suplimentar. Sunt disponibile opțional pneuri Pirelli SOTTOZERO pentru iarnă și pneuri ultra-performante Pirelli TROFEO R.

Decapotabila britanică este propulsată de un motor twin turbo V8 de 4.0 litri, care dezvoltă 720 de cai putere și un cuplu de 770 Nm. Accelerează, ca și coupe-ul, în 2,9 secunde de la 0 la 100 km/h și în 7,9 secunde de la 0 la 200 km/h, atingând o viteză maximă de 341 km cu acoperișul ridicat și de 325 km/h cu acoperișul coborât.

Noul McLaren 720S Spider (10)

Noul McLaren 720S Spider este disponibil cu două linii de echipare, Performance și Luxury, ca și coupe-ul. Ajung acum în gamă două culori exterioare noi, Belize Blue, pe care am văzut-o și în teaser-ul de luna trecută, și Aztec Gold.

Disponibil deja pentru comandă, noul McLaren 720S Spider va ajunge la primii clienți începând cu martie 2019. În Marea Britanie, acesta are un preț de pornire de 237.000 de lire sterline, ca și versiunea coupe.

Adaugati comentariu