Noul Mercedes-Benz Clasa S, în showroom-uri din luna august

Construită după trei principii tehnologice, „Intelligent Drive”, „Efficient Technology” şi „Essence of Luxury”, noua Clasă S extinde graniţele tehnologiei auto către zone neexplorate până acum. Clasa S nu este un vârf de gamă tehnologic doar pentru Mercedes-Benz, el devine un nou reper al construcţiei de autoturisme.

La fel ca în cazul tuturor generaţiilor lansate până acum, clienţii se aşteaptă ca noua Clasă S să fie revoluţionară la toate capitolele pentru ca astfel să continue să fie „cel mai bun automobil din lume”. Dr Dieter Zetsche, Preşedintele Consiliului de Administraţie Daimler AG şi Directorul diviziei Mercedes-Benz Cars, afirmă:

„Mai mult decât să ne dorim siguranţă sau design, putere sau eficienţă, confort sau dinamism, aspiraţia noastră a fost „the best or nothing” în toate aspectele.”

„The Essence of Luxury” este reprezentată de atenţia acordată fiecărui detaliu al maşinii pentru obţinerea finisărilor perfecte. Scopul nostru este de a avea detalii perfecte, iar acest lucru se poate vedea cel mai bine la interior. Fie că vorbim despre scaune sau sistemul de climatizare, butoanele de control sau designul, sistemul de infotainment sau confortul şi siguranţa locurilor din spate, avem un numitor comun: au fost adoptate idei noi, realizate cu perfecţiune la un nivel calitativ ce devine un nou standard pentru modelul de top Mercedes-Benz, dar şi pentru inginerii noştri.

Atingerea unui nou nivel este valabilă şi pentru siguranţă. Maşina care acum zece ani introducea pe piaţă revoluţionarul sistem PRE-SAFE® a fost apoi echipată cu DISTRONIC PLUS, pentru ca acum să ofere o nouă perspectivă asupra siguranţei şi confortului la volan. Mercedes-Benz o numeşte „Intelligent Drive” – „Condusul inteligent”: o serie de noi sisteme introduse la noua Clasă S o transformă într-o experienţă mai confortabilă şi mai sigură ca niciodată.

Noul Mercedes-Benz Clasa S este atât de eficient încât aproape sună utopic: în doar 10 ani, prin programul „Efficient Technology” – „Tehnologie eficientă”, Mercedes-Benz aproape a înjumătăţit consumul de carburant în segmentul de putere de 150 kW. De exemplu, consumul de combustibil a ajuns acum la o medie de 4.4 litri pentru 100 km parcurşi iar coeficientul aerodinamic al noii Clase S devine un record şi în acelaşi timp un standard al segmentului cu valoarea sa de 0.24. Modelul S 300 BlueTEC HYBRID va coborî şi mai mult către un cd de doar 0.23 datorită unor optimizări aerodinamice suplimentare. Mai mult, noua Clasă S este prima maşină din lume care renunţă complet la becurile convenţionale în favoarea LED-urilor, devenind astfel, încă o dată, un adevărat pionier tehnologic.

Prețuri Noua Clasă S

Diesel:
S 350 BlueTEC   Ampatament scurt   84. 940 (Euro, TVA inclus)
S 350 BlueTEC   Ampatament lung   90.508 (Euro, TVA inclus)

Benzină:
S 400 HYBRID   Ampatament scurt   90.396 (Euro, TVA inclus)
S 400 HYBRID   Ampatament lung   96.596 (Euro, TVA inclus)
S 500   Ampatament scurt   111.476 (Euro, TVA inclus)
S 500   Ampatament lung   113.956 (Euro, TVA inclus)

Adaugati comentariu