Noul Mercedes-Benz EQV este disponbil în România

Mercedes-Benz România a anunța debutul oficial pentru comercializarea primei utilitare electrice din gamă: van-ul EQV.

Monovolumul electric Mercedes-Benz EQV este disponibil oficial în România. EQV este versiunea cu motor electric a modelului Clasa V. Modelul electric este similar din punct de vedere al dimensiunilor, fiind disponibil în două variante de lungime: 5.140 mm sau 5.370 mm.

Ambele variante oferă șase locuri, cu câte două locuri pe rând, iar portbagajul are un volum de 1.030 litri. Mercedes-Benz EQV este un automobil gândit în special pentru servicii de shuttle, dar și pentru familii numeroase.

Noul model electric din gama Mercedes-Benz folosește un motor electric amplasat pe puntea față ce oferă 150 kW (204 CP) și un cuplu motor de 362 Nm. EQV poate rula cu o viteză maximă de 140 km/oră.

Motorul electric este alimentat de o baterie de 90 kWh, iar consumul mediu anunțat de constructor este de 26.3 kWh/100 km. Autonomia oficială este de 405 km, calculată conform standardului WLTP.

Modelul german suportă încărcări la stații AC cu până la 11 kW sau 110 kW la stațiile rapide DC.

Pe piața din România, prețurile pentru modelul Mercedes-Benz EQV încep de la 73.877 euro pentru versiunea cu ampatament scurt și 74.643 euro pentru versiunea lungă. Prețurile includ TVA.

Via FloteAuto

Adaugati comentariu