Noul Mercedes-Benz GLA – informații și fotografii oficiale

Mercedes-Benz a prezentat oficial primele imagini și informații cu noua generație a SUV-ului GLA.

Noua generație a SUV-ului compact Mercedes-Benz GLA a fost prezentată oficială după o serie de imagini teaser publicate anterior.

Noul model este cu 10 cm mai înalt față de modelul anterior, abordând acum o siluetă ceva mai tradițională în zona SUV-urilor de dimensiuni compacte. Modelul anterior avea forma unui hatchback cu elemente de caroserie mai robuste.

Ampatamentul noului GLA este mai mare cu 30 mm față de generația anterioară ceea ce a dus la un spațiu interior mai mare pentru pasagerii din spate. Spațiul pentru picioare este acum cu 116 mm mai mare.

La nivel de design, noul GLA a preluat o parte din elementele SUV-ului GLB, atât la exterior cât și la interior. La interior, planșa de bord este complet digitală, clienții putând alege între două ecrane de șapte inch sau două ecrane de 10.25 inch și sistemul infotainment MBUX ce oferă head-up display color, navigație cu realitate augmentată, control vocal și altele.

Noul model va debuta pe piețele din Europa în primăvara anului 2020, iar pe piețele din Statele Unite ale Americii și China, GLA va avea debutul comercial în vara anului 2020.

Mercedes-Benz GLA poate fi echipat cu sistem de tracțiune integrală 4Matic cu distribuție variabilă a cuplului ca opțiune. Noul model va folosi motoare cu patru cilindri benzină și diesel.

Motorizarea de bază este asigurată de propulsorul turbo de 1.33 litri oferit pe modelul GLA 200. Propulsorul dezvoltă 163 CP la 5.500 rpm și 250 Nm între 1.620 și 4.000 rpm.

Versiunea de top va fi modelul Mercedes-AMG GLA 35 4Matic ce folosește motorul 2.0 turbo ce dezvoltă 306 CP la 5.800 rpm și un cuplu maxim de 400 Nm între 3.000 și 4.000 rpm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 5.1 secunde.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top