Noul Mercedes-Benz GLE – prețuri pentru România

Noul Mercedes-Benz GLE - prețuri pentru România

Noul Mercedes-Benz GLE este disponibil pentru comenzi în România și primele livrări sunt anunțate pentru începutul anului viitor.

Noul SUV de la Mercedes-Benz poate fi configurat deocamdată doar în două variante de motorizare.

Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC cu un motor pe benzină 3,0 litri turbo, care produce 367 de CP și dezvoltă un cuplu de 500 Nm poate fi comandat de la 70.828 euro cu TVA. Accelerația 0-100 km/h se realizează în 5.7 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h. Consumul declarat este de 8.3 l/100 km.

Mercedes-BenzGLE 300d 4MATIC dispune de un motor diesel 2,0 litri biturbo, care produce 245 de CP și un cuplu de 500 Nm. Prețul de pornire este de 65.152 euro cu TVA. Datele dinamice indică o repriză de la 0-100 km/h în 7.2 secunde și o viteză maximă de 225 km/h.

Mercedes-Benz GLE stabilește standarde noi în segmentul SUV-urilor, în ceea ce privește aerodinamica, cu un coeficient aerodinamic de 0,29, cel mai bun în segmentul său. În consecință, apar cifre de consum mai bune, iar zgomotul la rulare este redus.

GLE a suferit o operație estetică ce i-a adus, în partea frontală, o grilă dreaptă în formă octogonală, cu două lamele orizontale ce sprijină logo-ul cu stea în trei colțuri. Tot acolo se regăsesc un scut cromat și faruri cu semnătură luminoasă nouă. Funcția ULTRA RANGE a farurilor MULTIBEAM LED produce o lumină cu intensitatea maximă permisă de lege.

Interiorul lui GLE aduce laolaltă luxul și eleganța unei limuzine pe de-o parte și forța și duritatea tipice unui SUV, pe de altă parte, în timp ce bordul dă senzația de continuitate și este orientat în jurul șoferului.

Consola centrală proeminentă și mânerele robuste pe care le găzduiește aceasta amintesc că avem de-a face cu o mașină obișnuită să fie pusă la încercări grele. Toate butoanele și comutatoarele au primit un aspect nou, iar volanul este și el nou.

Pentru că montantul față este acum mai puțin înclinat, accesul a devenit mai facil la locurile din față. În plus, funcția ENERGIZING seat kinetics, oferită mașinilor echipate cu scaune cu memorie, oferă reglaje în plus pentru șezut și spătar.

În premieră pentru GLE, acesta poate fi configurat opțional cu încă două locuri suplimentare pe al treilea rând. Accesul la acestea este mai facil datorită funcției Easy Entry a scaunelor de pe rândul al doilea care opțional pot fi reglate complet electric.

Noul Mercedes GLE este primul SUV din lume care oferă opțional reglaje electrice pe șase direcții pentru scaunele din rândul al doilea. Reglajul electric al scaunelor din al doilea rând se face tot de la butoane plasate pe ușă, o soluție tradițională la Mercedes.

În plus, scaunele din exterior spate din stânga și dreapta pot culisa înainte înapoi 100 mm în timp ce spătarele sunt reglabile sub diverse unghiuri și bancheta este fracționabilă 40/20/40%.

Și volumul portbagajului a crescut până la 825 litri (plus 135 litri) și ajunge la 2.055 litri când se rabatează al doilea rând de scaune.

Echipat cu suspensia pneumatică AIRMATIC, GLE permite coborârea și ridicarea cu 40 de milimetri a părții posterioare, cu ajutorul unui buton, pentru încărcare și descărcare mai facilă.

Și GLE primește sistemul multimedia MBUX – Mercedes-Benz User Experience, care și-a făcut debutul odată cu lansarea noului A-Class. Diferența apare la diagonala ecranelor care sunt mai mari, la fel ca la E-Class. Astfel, SUV-ul primește două ecrane de câte 12,3 inci (10,25 inci la A-Class) unite sub o carcasă de sticlă. Patru tipuri de afișaj sunt disponibile:

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top