Noul Mercedes-Benz S 560 e – Așa arată luxul cu eficiență maximă

noul Mercedes-Benz S 560 e

Noul Mercedes-Benz S 560 e este imaginea luxului în versiune eficientă. Cea de-a treia generație de modele plug-in hybrid de la Mercedes se lansează luna aceasta cu noul 560 e. Mașina vine cu performanțe electrice superioare și cu timpi de încărcare mai rapizi.

Mercedes-Benz a luat deja startul către un viitor fără emisii. Limuzina Mercedes-Benz S 560 e va fi disponibilă exclusiv în versiune cu ampatament lung, beneficiind de precizia și eficiența transmisiei plug-in hybrid 9G-TRONIC. Clasa S hibrid primește o baterie litiu-ion nouă de dimensiuni mai mici, dar cu o capacitate mai mare: 37 Ah față de cei 22 Ah ai generației anterioare. Aceasta este capabilă să stocheze mai multă energie și să ofere o autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Bateria este realizată în premieră de sucursala DAIMLER, Deutsche ACCUMOTIVE. Aceasta se poate încărca de la 10 la 100 % în doar 1,5 ore atunci când mașina este conectată la un Wallbox. Durează 5 ore pentru a o încărca la o priză domestic.

Sistemul hibrid reunește în S 560 e un motor V6 pe benzină de 3.0 litri și 367 de cai putere (270 kW) cu un motor electric de 90 kW pentru o putere totală de 476 de cai putere (350 kW).

Patru moduri de operare și cinci programe de rulare sunt disponibile la bord, sistemul permițând șoferului să aleagă cât folosește motorul și cât folosește energia stocată în baterie. Acesta primește și ajutorul funcției ECO Assist, care, pe baza informațiilor primite de la sistemele de asistență, îi recomandă momentul potrivit pentru a ridica piciorul de pe accelerație.

Test drive Mercedes-Benz C 350 e

Dacă fugi de acasă, fugi cu mașina potrivită

Noul Mercedes-Benz S 560 e primește și un sistem de control al climatizării de ultimă oră, pentru că heater booster-ul alimentat de sistemul electric de înaltă tensiune aflat la bord permite pre-climatizarea cabinei indiferent de anotimp, nefiind necesară funcționarea motorului.

Prețul de pornire în Germania pentru noul Mercedes-Benz S 560 e este de 96.065 de euro.

Adaugati comentariu