Noul Mercedes E-Class Coupe vine la Detroit – PRIMELE DETALII

Noul Mercedes E-Class Coupe, nume de cod C208, va fi dezvăluit în ianuarie 2017, la Salonul Auto de la Detroit. AutoExpert vă dezvăluie toate secretele noului model, în avanpremiera debutului oficial.

Familia E-Class se mărește cu Mercedes E-Class Coupe și Cabrio, așteptate să se alăture gamei revizuite în primăvara lui 2017. Platforma modulară MRA de la Mercedes, care se află deja la baza Clasei C și a Clasei S, va fi punctul de plecare și pentru noul E-Class Coupe. Noul GT cu patru locuri va beneficia de un ampatament unic și de ecartamente mărite, fiind construit în mare parte din materiale ușoare, cum ar fi aluminiul, pentru a deveni mai rigid și mai eficient.

Gama de motorizări o va imita pe cea cunoscută de la modelul cu patru uși, ceea ce înseamnă că Mercedes E-Class Coupe 2017 va primi unități modulare cu patru și șase cilindri, construite din mai mulți cilindri identici de 0,5 litri. În prim plan se va afla noul motor diesel L4 de 2,0 litri, disponibil în versiunile cu 150 și cu 195 CP. Tot noi vor fi și motorul turbo de 3 litri cu șase cilindri în linie, filtru de particule și sistem electric de 48V, care va dezvolta până la 408 CP, acompaniat de noua familie de dieseluri cu aceeași configurație L6, de 3 litri și o putere maximă de vârf estimată la 313 CP. În partea superioară a gamei, Mercedes-AMG 63 va oferi până la 612 CP, grație motorului său AMG V8 biturbo de 4,0 litri, folosit și la modelul GT.

În ceea ce privește designul interior, noul E-Class Coupe se va inspira de la fratele mai mare S-Class Coupe. Aceleași prize de aer rotunde vor decora zona mediană a bordului, alături de aceeași configurație de bord cu ecrane duale de 12,3 inch, care se regăsește și la limuzina E-Class. Noul sistem Comand, de generația a cincea, va renunța la controllerul rotativ, în favoarea unui touchpad, care va permite accesarea funcțiilor principale prin simple mișcări de tip swipe (glisarea degetelor).

e-class-coupe

Tehnologia de rulare autonomă se va afla și ea în prim planul mișcării de marketing la care va adera și noul E-Class Coupe, cu o serie de sisteme avansate, care le imită pe cele oferite la limuzina E-Class, incluzînd aici și spectaculosul sistem menținere automată a benzii de rulare și a distanței față de mașina din față, cu intervenții active asupra direcției și a frânelor, respectiv cel de parcare automată.

Se pare că prețurile vor crește în comparație cu actuala generație, o decizie logică luată ca urmare a mutării noului Mercedes E-Class Coupe într-o clasă superioară, pentru o delimitare mai clară față de C-Class Coupe. Noul model își va face debutul la Detroit, iar primele comenzi vor fi onorate primăvara viitoare. Ulterior, tot în 2017, va fi lansat și noul E-Class Cabriolet.

Foto: Autocar

Adaugati comentariu