Advertisement

Noul Mini Cooper: live de la IAA München

Mini Cooper AutoExpert

Noul Mini Cooper reprezintă a cincea generație a hatch-ului cu trei uși. Aceasta pare a fi cea mai fidelă modelului original, gândit de Alec Issigonis în 1959. 

Noul Mini Cooper impresionează pe viu prin capota scurtă, ampatamentul mare și consolele de dimensiuni reduse. Mânerele sunt îngropate în fețele de uși, iar grila motorului este octogonală. Cx-ul noului model este de 0,28. Atât ampatamentul, cât și ecartamentele au crescut, stabilitatea fiind ameliorată. Suspensia și direcția sunt înclinate către sportivitate, nu spre confort. Dimensiunile jantelor se încadrează între 16 și 18 inchi.

Noul Mini Cooper: ecran rotund, patru ambianțe

La interior se remarcă noul ecran central rotund, care afișează interfața sistemului de operare Mini 9. Practic, este cel mai recent BMW iDrive cu grafică specifică Mini. Are un asistent personal, Spike, un buldog englez. Diametrul ecranului a crescut, ajungând la 24 cm. În total, există patru ambianțe interioare, Essential (culori și materiale simple), Classic (materiale textile moderne, două nuanțe), Flavoured (expresivă) și JCW (sportivă).

Printre modurile de rulare există și Go-kart, care reglează toate subansamblurile pentru agilitate maximă. La celălalt capăt se află Green Mode, care optimizează setările pentru a maximiza autonomia. Poți alege moduri de afișare precum Vivid, Core, Timeless și Balance. Există 30 de sunete pentru informații și avertizări.

Citește pe AutoExpertMini Cooper, scăpat pe net acum aproape 2 ani! 💡

Sub ecran se află o serie de butoane. Printre ele, selectorul cutiei de viteze, comutatorul start/stop și cel pentru frâna de staționare. Portbagajul măsoară 200 l, dar rabatarea spătarului banchetei îl poate mări la 800.

Noul Mini Cooper AutoExpert

Deocamdată au fost prezentate doar versiuni electrice. Cea de bază, E, vine cu baterie de 40,7 kWh, pentru o autonomie electrică de 305 km în ciclu WLTP. Aceasta poate fi încărcată cu 11 kW la AC și 75 kW la DC. Motorul electric dezvoltă 184 CP și 290 Nm. Astfel, demarajul 0–100 km/h durează 7,3 s.

Citește pe FloteAutoMazda MX-5 vs Mini Cooper S Cabrio 💡

Versiunea de top, SE, beneficiază de o baterie de 54,2 kWh, autonomia crescând la 402 km. Puterea de încărcare la curent alternativ este de 11 kW, iar la continuu, de 95 kW. Motorul electric dezvoltă 218 CP și permite o accelerație 0–100 km/h în 6,7 s.

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top