Advertisement

Noul Mini Countryman: live de la IAA München

Mini Countryman AutoExpert.ro

Mai înalt cu 6 cm și mai lung cu 13, noul Mini Countryman a crescut considerabil în comparație cu predecesorul său.

Cu o lungime de 4433 mm, o lățime de 1843 și o înălțime de 1656, Mini Countryman este un model polivalent, elegant și spațios. Datorită ampatamentului extins la 2692 mm, confortul a crescut și mai mult. În interior, robustul Mini oferă și mai mult spațiu, confort și siguranță chiar și în afara drumurilor asfaltate, datorită tracțiunii integrale. Noile moduri Mini Experience și sistemele extinse de asistare a condusului, inclusiv Asistentul Personal Inteligent Mini controlat vocal, fac călătoriile și mai confortabile și distractive. La acest lucru contribuie și sistemul de propulsie electric, care sporește plăcerea condusului cu două niveluri de putere.

Ajuns a treia generație electrificată, crossoverul compact Mini Countryman electric este disponibil în două niveluri de performanță: Mini Countryman E, cu o putere de 150 kW/204 CP și un cuplu de 250 Nm, car are o autonomie de 462 km, și Mini Countryman SE ALL4, cu 230 kW/313 CP și 494 Nm, care are o autonomie de 433 km.

Noul limbaj de design Mini: Charismatic Simplicity

Cu silueta sa verticală și minimalistă, noul Mini Countryman întruchipează spiritul de aventură, versatilitatea și fiabilitatea. Consolele scurte, capota scurtă. ampatamentul lung și roțile mari, de până la 20 de inchi, completează aspectul robust. În plus, aerodinamica a fost îmbunătățită pentru un consum mai bun, Cx-ul ajungând la 0,26, față de 0,31 la predecesor.

Mini Countryman AutoExpert.ro

Partea frontală este definită de conturul expresiv al noii grile frontale octogonale. Un senzor-radar compact este integrat la nivelul suprafeței sale, pentru o funcționalitate sporită a sistemelor de asistare a condusului. Noul Mini Countryman este primul automobil cu sisteme de asistență de nivel 2, care permit condusul semiautonom.

Elementele luminilor de zi ale farurilor LED susțin aspectul atractiv printr-o imagine modernă datorată semnăturilor luminoase unice. Opțional, elementele luminilor de zi pot fi comutate între trei semne luminoase pentru farurile și stopurile cu LED.

Mini Countryman AutoExpert.ro

 

Patru echipări și noi culori pentru acoperiș

Vibrant Silver este noua nuanță pentru acoperișurile contrastante caracteristice gamei Mini Countryman. Linia de echipare Essential evidențiază anumite părți funcționale alături de logoul în culoarea Vibrant Silver. Noua gamă cromatică pentru exterior subliniază modernitatea noului Mini, punând accente pozitive prin tonuri strălucitoare, precum Indigo Sunset Blue. În timp ce linia Classic se observă mai ales la interior, Favoured prezintă detalii deosebit de expresive în exterior. Această variantă de echipare oferă opțiunea alegerii noii nuanțe Vibrant Silver pentru acoperiș, astfel încât să contrasteze cu grila frontală. Echiparea John Cooper Works (JCW) accentuează la maximum imaginea sportivă, printr-un design distinctiv al părților frontală și posterioară. Cadrul grilei frontale și logoul în negru lucios subliniază prezența puternică a mașinii, împreună cu benzile specifice de pe capotă, în roșu și negru. Un acoperiș contrastant Chili Red, inspirat din motorsport, împreună cu montantul C atractiv în aceeași culoare și logoul JCW subliniază, opțional, dinamica de condus caracteristică mărcii.

Mini Countryman AutoExpert.ro

Interior digital generos, captivant și cald

Tabloul de bord al noului Mini Countryman nu are un ecran suplimentar în spatele volanului, tot conținutul relevant fiind proiectat pe head-up displayul opțional sau pe ecranul central. La fel ca noul Mini Cooper, tabloul de bord spațios și curbat este realizat în premieră tot din suprafețe textile pentru liniile de echipare Classic, Favoured și JCW.

Ecranul OLED central stabilește un nou etalon prin rezoluția sa înaltă și, pentru prima dată, forma sa rotundă. Ca instrumentar, Mini Interaction Unit este un centru atât al experienței, cât și al confortului. Datorită sistemului de operare Mini 9, toate funcțiile automobilului pot fi operate intuitiv, fie tactil, fie vocal. Prezentarea grafică a conținutului este modernă și se concentrează pe elementele esențiale. Zona superioară conține informații relevante legate de automobil, cum ar fi viteza și starea bateriei.

Acoperișul panoramic din sticlă, disponibil opțional, face interiorul deosebit de luminos și prietenos, iar jumătatea din față poate fi deschisă. Șoferul și pasagerul din față se bucură de un confort semnificativ îmbunătățit în noul Mini Countryman, datorită lățimii suplimentare de aproape 3 cm în zona umerilor și a coatelor. Scaunele sport sunt disponibile într-o versiune de bază și într-o versiune JCW, existând și reglare electrică opțională a scaunelor cu funcție de memorie. Opțional, funcția de masaj poate oferi o relaxare suplimentară.

Scaunele din față pot glisa cu până la 13 cm. Acest lucru oferă fie spațiu mai mare în spate pentru picioare, fie un volum suplimentar în portbagaj. De asemenea, spătarul celor trei scaune din spate este reglabil individual în șase poziții, cu până la 12 grade. Cu bancheta rabatată, volumul portbagajului crește de la 460 la 1450 l. Cârligul de remorcare disponibil opțional accentuează caracterul practic. Acesta poate fi retras și extins electric, iar capacitatea de remorcare este de până la 1200 kg.

Mini Countryman AutoExpert.ro

Moduri Mini Experience emoționale

Modurile Mini Experience opționale extind experiența interioară folosind un proiector în spatele displayului central rotund. Planșa de bord este iluminată astfel în diferite modele și culori cu grafică, în funcție de modul de experiență ales. Culorile luminii ambientale din automobil sunt sincronizate lumina proiectată. În combinație cu noul Mini Driving Sounds de la modelul Mini Countryman electric și cu elemente grafice specifice de pe ecranul OLED, fanii mărcii Mini se pot bucura de interiorul noului Mini Countryman într-un mod complet nou.

Fundalurile dinamice special concepute transformă aduc în interiorul automobilului un plus de culoare și dinamism. Transformările subtile de lumină susțin diferitele moduri fără a distrage atenția conducătorului. De exemplu, în modul Go-Kart se pune accent pe ADN-ul de curse Mini. Ecranul și interiorul folosesc culorile antracit și roșie, în timp ce afișajele analogice specifice pentru dinamica de condus completează acest mod Mini Experience inspirat de John Cooper Works. În modul Vivid, iluminarea ambientală se bazează pe culorile copertei albumului din playlistul redat în acel moment. Modurile Core, Green, Timeless, Balance și Personal sunt disponibile și ele pentru selecție în funcție de dispoziție și nevoi personale. Modul Trail este unic pentru Mini Countryman.

Mini Countryman AutoExpert.ro

Sisteme avansate de asistență

Pe lângă familiarul tempomat activ automat, asistentul de control al direcției și al benzii permite și ghidarea activă pe traiectorie, ca parte a pachetului opțional Driving Assistant Plus. Bogatul pachet de opțiuni Driving Assistant Professional include o nouă funcție care îl ajută pe șofer să folosească ieșirea corectă pe baza condusului semiautonom de nivel 2.

Mini Countryman oferă pentru prima dată condus semiautonom pe trasee de tip autostradă, până la 60 km/h. Până la această viteză, conducătorul își poate lua mâinile de pe volan, cu condiția să urmărească îndeaproape traficul. Toate opțiunile oferite de sistemele avansate de asistare a condusului sunt vizualizate în timp real prin intermediul Assisted View pe ecranul OLED.

Mini Countryman AutoExpert.ro
Mini Countryman AutoExpert.ro

Tehnologie progresivă a sistemului de propulsie

Sistemul de propulsie complet reînnoit și autonomia electrică mărită oferă opțiunea de a pleca în excursii dincolo de limitele orașului – cu două motoare electrice puternice și tracțiune integrală. Complet electric, automobilul este disponibil în variantele Countryman E și, cu putere crescută și tracțiune integrală, Countryman SE ALL4.

Motorul electric de 150 kW/204 CP al Mini Countryman E are un cuplu de 250 Nm, accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde și atinge o viteză maximă de 170 km/h. Cu 230 kW/313 CP, motoarele electrice din Mini Countryman SE ALL4 cu tracțiune integrală au un cuplu combinat de 494 Nm, accelerează automobilul de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde și ating o viteză maximă de 180 km/h. Noul Mini Countryman este disponibil și cu motoare pe benzină inovatoare și eficiente. Este oferit ca Mini Countryman C, cu tracțiune față, ca Mini Countryman S ALL4, cu tracțiune integrală, și ca Mini Countryman JCW ALL4, cu putere crescută și tracțiune integrală, în varianta. Va exista și o motorizare diesel.

Bateria poate fi încărcată la curent alternativ cu 22 kW și la curent continuu cu 130. Aceasta înseamnă că mai puțin de 30 de minute la o stație de încărcare rapidă sunt suficiente pentru a ridica nivelul bateriei de la 10% la 80%.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top