Noul model Kia Sorento permite parcarea automată de la distanță

Kia a anunțat că noua generație a SUV-ului Sorento va fi echipată cu sistemul Remote Smart Parking Assist ce permite proprietarului să își parcheze mașina de la distanță.

Parcarea din afara automobilului este o dotare ce a fost inițial introdusă de BMW pe actuala generație a modelului Seria 7. Kia preia ideea și oferă un sistem similar pe noul model Sorento.

Pe lângă factorul wow, sistemul este gândit pentru a putea parca mașina în spații înguste de unde ar fi dificil ca cel de la volan să coboare. Sistemul RSPA (Remote Smart Parking Assistant) rezolvă acestă problemă. Disponibil pentru versiunile diesel ale noului model Sorento pe piața europeană, sistemul permite parcarea mașinii prin intermediul telecomenzii.

Mai întâi cel de la volan trebuie să alinieze mașina pe locul de parcare dorit, apoi poate părăsi habitaclul și va ghida SUV-ul în linie dreaptă folosind doar cheia intelingentă pe post de telecomandă. Senzorii mașinii monitorizează spațiul și vor avertiza în cazul unui posibil impact.

Dacă sistemul detectează o coliziune iminentă cu un alt automobil sau pieton, mașina va frâna automat.

Kia Sorento mai oferă și alte sisteme pentru sigurnața parcării: sistemul de asistare la evitarea coliziunilor în momentul parcării cu spatele (Parking Collision-Avoidance Assist Reverse – PCA) și sistemul de asistare pentru evitarea coliziunilor la deplasarea cu spatele (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist – RCCA).

Pentru moment, noul model Kia Sorento este disponibilă cu motorizarea diesel de 2.2 litri ce oferă 200 CP și transmisie automată DCT cu opt trepte. Versiunea de bază 4×2 are un preț de pornire de 42.769 euro, iar cea cu tracțiune integrală pleacă de la 44.316 euro.

Via automotorsisport

Adaugati comentariu