Noul Nissan Note, în România de la 13.600 euro TVA inclus

Nissan Note

Inovaţii tehnologice la preţuri accesibile, design dinamic şi o atenţie la detalii demnă de segmentele premium sunt atributele definitorii ale noului Nissan Note, care îl recomandă drept un concurent serios în segmentul B.

Dezvăluit publicului pentru prima oară la Salonul Auto Internaţional de la Geneva din martie 2013, noul Nissan Note întruneşte calităţile confirmate ale predecesorului sau şi inovaţiile prezente pe alte doua modele ale mărcii, Nissan Juke şi Nissan Qashqai.

Fidel filosofiei mărcii de a transforma tehnologia premium într-o resursă accesibilă la preţuri mai mici, noul Nissan Note vine echipat cu o gamă bogată de inovaţii menite să facă experienţa la volan mai sigură şi mai plăcută.

Nissan Safety Shield îşi face debutul european odată cu noul model; conceptul se traduce printr-o serie de tehnologii  avansate aplicate inteligent unor scenarii reale din trafic. Sistemul este gândit să pună la dispoziţia şoferului  un nivel avansat de asistenţă, toate cele trei funcţii ale acestuia preluându-şi informaţiile de la o singură cameră video montată pe hayonul maşinii.  Iar pentru a asigura vizibilitatea permanentă a acestei camere video, inginerii de la Nissan au dezvoltat o soluţie ingenioasă: un sistem integrat care spală şi usucă lentila camerei video cu ajutorul unui jet de aer comprimat.

Cu ajutorul unui program care procesează peste 15 milioane pixeli pe secundă, sistemul detectează orice element care obturează vizibilitatea obiectivului şi elimină un jet de apă pentru îndepărta murdăria. La final, un jet de aer usucă umezeala de pe suprafaţa lentilei. În plus, sistemul recunoaşte şi aplică automat metoda corectă de curăţare.

Nissan Safety Shield este tehnologia premium cu funcții ce permit o mai bună adaptare a șoferului la situațiile riscante din trafic.

BLIND SPOT WARNING (Avertizare Unghi Mort) 

O caracteristică rezervată în trecut maşinilor din segmentul premium, sistemul Nissan utilizează camera video AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate în scopul detectării vehiculelor aflate în zone de unghi mort pe ambele părţi ale modelului. Dacă un vehicul este detectat în oricare din unghiurile moarte, o lumină discretă de avertizare se va aprinde în geamul oglinzii laterale a maşinii. Dacă şoferul semnalizează schimbarea benzii de rulare iar sistemul detectează un vehicul în zona de pericol, lumina se aprinde intermitent şi este emis un semnal sonor.

LANE DEPARTURE WARNING (Avertizare Depăşire Involuntară Bandă) 

Avertizarea de Depăşire involuntare a Benzii de rulare detectează dacă vehiculul începe să devieze în afara benzii. Deşi v-aţi aştepta ca această funcţie să necesite o cameră video montată pe parbriz sau un sistem radar, Nissanul Note se bazează, din nou, doar pe camera sa video AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate. Un program computerizat avansat detectează chiar şi marcaje rutiere slab vizibile, permiţând maşinii să determine dacă aceasta deviază insesizabil de traiectorie. Dacă se întâmplă acest lucru, şoferul primeşte un semnal de avertizare pentru a corecta traiectoria de rulare. În mod inteligent, sistemul îşi ajustează automat sensibilitatea pe drumuri rurale pentru a permite un stil de condus impus de condiţiile respective.

MOVING OBJECT DETECTION (Detectarea Obiectelor în Mişcare) 

Bazată pe sistemul Around View Monitor, această nouă funcţie asigură şoferului un copilot digital care să îl asiste la observarea obiectelor care se pot apropia când rulează în marşarier. În timp ce sistemele convenţionale de asistenţă la parcare avertizează şoferul cu privire la prezenţa unui obstacol, sistemul de Detectare a Obiectelor în Mişcare emite o alertă sonoră şi vizuală dacă o persoană sau un obiect se deplasează prin spatele maşinii;  de exemplu, dacă un copil merge în direcţia dumneavoastră atunci când vă deplasaţi cu spatele. Montată pe hayon şi fiind dotată cu o lentilă convexă, camera AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate oferă vizibilitate de peste 180°, oferind un câmp vizual incomparabil în spatele maşinii. Imaginile transmise de cameră sunt afişate pe ecranul de 5.8” al sistemului NissanConnect.

Continuând seria premierelor tehnologice în segment, sistemul Around View Monitor (AVM) furnizează vizibilitate 360° în jurul maşinii. Aceasta funcţionalitate consacrată pe Nissan Qashqai elimină stresul asociat unor manevre precum marşarierul sau parcarea laterală. Cu ajutorul informaţiilor preluate de la cele 4 camere video poziţionate, respectiv, pe grila frontală, hayon şi retrovizoarele laterale, sistemul proiectează o imagine 360 pe ecranul de 5,8” de la interiorul maşinii. Acesta se activează automat în marşarier, în timp ce pentru viteze de până la 10 km/h este necesară activarea butonului „camera” de pe bord. În plus, şoferul are opţiunea de a vizualiza la scară mărită  imaginile de la fiecare cameră, iar sistemul oferă asistenţă doar pentru parcarea cu spatele.

În plus, sistemul avansat de navigaţie Nissan Connect reuneşte pe o singură interfaţă tactilă funcţia de navigaţie prin satelit şi conectivitate Bluetooth şi iPod/iPhone.

Motorizări 

Noul Nissan Note este propulsat de o gamă  de motoare foarte eficientă, care combină optim performanţele ridicate şi costurile reduse de utilizare. Sunt disponibile trei versiuni de motorizare : 1.2 l 80CP, o versiune supraalimentată de 1.2 DIG-S 98CP şi, nu în ultimul rând, opţiunea de 1.5l turbodiesel.

Versiunile pe benzină sunt unităţi în 3 cilindri cu 12 supape, extrem de uşoare, compacte şi eficiente în termeni de consum.  Ambele sunt echipate standard cu sistem Stop/Start.
Pe nivelul de intrare, unitatea de 1,2 l livrează 80CP la 6.000 rpm şi 110 Nm la 4.000 rpm, ceea ce se traduce printr-un consum de 4.7l/100 km şi 109g/km emisii de CO2.

Versiunea supraalimentată de 1.2 98CP generează 98CP la 5.600 rpm şi 147 Nm la 4.400 rpm, oferind performanţe dinamice similare unui motor în patru cilindri şi consumul specific unei motorizări diesel. Ambreiajul electronic  – ce permite deconectarea transmisiei la viteze joase, împreună cu ciclul de combustie Miller – ce permite păstrarea supapelor de admisie deschise mai mult timp fac din motorul 1.2 l DIG-S unul dintre cele mai eficiente opţiuni de pe piaţă. Nivelul de emisii de CO2 se situează la doar 99g/km în combinaţie cu transmisia manuală, ajungând până la 119 g/km pentru cutia de viteze automată. În ciclu mixt, consumul de carburant pentru acest motor ajunge la 4,3 l/100 km.

În completarea gamei de motorizări Nissan Note vine un motor în patru cilindri de 1.5 litri dCi turbodiesel. Această unitate de 90CP dezvoltată de Alianţa Renault-Nissan emite doar 92g/km CO2 şi oferă un consum de 3.6 l/100km în regim mixt. Adaptat în mod specific pentru Note, acesta dispune de o serie de evoluţii tehnologice în comparaţie cu versiunile precedente ale motorului de 1.5-litre dCi, fiind mai omogen în funcţionare, mai silenţios, mai curat şi mai eficient.

La fel ca toate motoarele Note, cel de 1.5 litri dCi este echipat cu sistem Stop/Start (ISS) ca dotare standard. S-au depus eforturi susţinute pentru reducerea zgomotelor şi a vibraţiilor în timpul procesului, rezultatul fiind o pornire lină şi imperceptibilă.
Sistemul de comandă care controlează repornirea a beneficiat de reglaje fine în baza feedbackului oferit de şoferii de teste europeni. Dacă şoferul efectuează o bracare semnificativă a volanului în starea de repaus (la o intersecţie, de exemplu), sistemul ISS reporneşte motorul – anticipând apăsarea pedalei de acceleraţie.

Organizarea inteligentă a spațiului interior a reprezentat dintotdeauna o calitate asociată modelului Note. Noua versiune aduce mai mult spaţiu în habitaclu, un portbagaj mai mare şi chiar mai multe caracteristici utile familiei. De asemenea, ea asigură proprietarilor un confort sporit, niveluri mai avansate de echipare, tehnologii noi pentru acest segment.

Profilul consolei centrale combină o dispunere simplă cu o serie de dotări ce sunt nu doar uşor de folosit, ci şi extrem de utile în practica zilnică. Materialele premium amplifică senzaţia de calitate, în timp ce dispunerea optimizată şi poziţionarea inteligentă a comenzilor cresc nivelul de ergonomie al postului de condus.

Note – Gama de Modele 

Patru versiuni disponibile: Visia, Acenta, Conect și Tekna
Echipări generoase pe întreaga gamă, cu sisteme de pornire Stop/Start, şase airbag-uri şi cruise control plus limitator de viteză ca dotări standard pe toate modelele
Tehnologii în premieră pe segment aduc dotările premium pieţei în segmentul B
Prețuri începând de la 13.600 € TVA inclus pentru versiunea de echipare Visia

Noul Note este disponibil în patru versiuni de echipare – Visia, Acenta, Conect şi Tekna. Niveluri de dotări reflectă angajamentul companiei Nissan de a oferi acces la tehnologie tuturor clienţilor săi. Prin urmare, toate modelele vor beneficia de sisteme de pornire Stop/Start, şase airbag-uri şi cruise control plus limitator de viteză.

Încă de la primul nivel de echipare – Visia – Noul Nissan Note vine cu un nivel generos de echipare beneficiind în standard, printre altele, de  Sistem Stop/Start pe toate versiunile de motorizare, aer condiționat cu reglare manuală și 6 airbag-uri.

Pentru vârful de gamă, Nissan oferă standar pe versiunea Tekna cu echipată Nissan Safety Shield, NissanConnect, Around View Monitor, tapiserie mixtă cu piele și cheie inteligentă Jantele de aliaj de 16”, Pachetul Family, Pachetul Auto şi proiectoarele de ceaţă sunt, de asemenea, incluse, lăsând ca opţionale pentru clienţii Tekna plafonul din sticlă şi Pachetul Sport.

Noul Nissan Note a ajuns în showroom-urile Nissan la începutul acestei săptămâni.
În perioada 24-28 octombrie, Nissan organizează Zilele Porților Deschise în rețeaua sa de Parteneri Autorizați. În cadrul acestei acțiuni, persoanele care vor efectua test-drive cu Noul Nissan Note vor intra în tragerea la sorți pentru un week-end la volanul noului model.

Adaugati comentariu