Noul Nissan Qashqai: a treia generație a popularului SUV compact este aici

All-new Nissan Qashqai- autoexpert.ro

Qashqai, cel mai important model din gama europeană a constructorului Nissan a primit astăzi o nouă generație cu un design îndrăzneț și tehnologie de ultimă oră.

Nissan Qashqai a ajuns la a treia generație și își dorește să păstreze interesul mare al clienților europeni pentru acest model. Qashqai este un model extrem de popular în Europa, fiind cel mai importat model din gama constructorului japonez.

nissan-qashqai-18-autoexpert.ro

Peste trei milioane de exemplare au fost vândute până acum în Europa de la lansarea primei generații în 2007.

Nissan Qashqai: platformă nouă CMF-C

Noul model folosește noua platformă CMF-C din cadrul alianței ceea ce a permis folosirea celor mai noi tehnologii și oferirea de versiuni electrificate. A treia generație Qashqai a crescut în dimensiuni cu 35 mm în lungime și 20 mm în plus la ampatament.

La nivel de design, noul model a preluat o serie de elemente de la fratele mai mic din gamă, Juke. Grila specifică modelelor Nissan este acum mai mare, iar blocurile optice LED sunt acum foarte înguste. În spate, silueta este familiară, păstrând o parte din elementele de la generația anterioară.

La interior, Nissan spune că a crescut calitatea materialelor și a pus accent pe tehnologiile de ultimă oră: integrarea rapidă a telefoanelor inteligente, hotspot wi-fi pentru șapte device-uri și chiar o aplicație dedicată pentru monitorizarea mașinii.

Un display de 9 inchi cu rezoluție grafică mare este folosit pentru sistemele de infotainment și este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Un al doilea ecrand e 12.3 inchi se află în fața celui de la volan, iar display-ul poate fi configurat în funcție de dorința șoferului.

Head-up display-ul are 10.8 inch și oferă cea mai mare imagine din segment ce poate fi proiectată direct pe parbriz în raza vizuală a celui de la volan.

Motorizări electrificate

Până în anul 2024 Nissan vrea ca 50% din vânzări să fie modele electrificate. Astfel, noul Nissan Qashqai va fi oferit cu motorizarea 1.3 DiG-T benzină în versiune mild hybrid, dar și în versiunea e-Power.

Motorizarea 1.3 DiG-T va fi disponibilă în două variante de putere: 138 și 156 CP. Motorul va fi secondat de un sistem mild-hybrid la 12V. Motoarele pot fi asociate cu cutia de viteze manuală cu șase trepte sau cutia automată Xtronic (doar pentru versiunea de 156 CP). Modelul dispune de tracțiune 4×2 sau 4×4, aceasta din urmă fiind rezervată pentru motorul de putere mare în combinație cu cutia automată.

Versiunea Nissan Qasqai E-Power va fi oferi un sistem hibrid inovativ format dintr-un motor pe benzină de 1.5 litri și 154 CP și un motor electric de 140 kW (187 CP). Acesta din urmă va fi folosit pentru propulsarea mașinii, în timp ce motorul termic va avea misiunea să producă energie electrică. Puterea totală a sistemului este de 187 CP și 330 Nm.

Practic, această versiune se va conduce ca un vehicul electric, primind inclusiv sistemul e-Pedal preluat de la modelul Nissan Leaf, ce permite controlarea mașinii doar prin intermediul pedalei de accelerație. Modelul va fi disponibil doar în variantă 2WD. Nissan nu a comunicat capacitatea bateriei folosite de sistemul hibrid.

Noul model va fi asamblat la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie.

via Nissan Europe

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top