Nissan Qashqai: detalii despre a treia generație a SUV-ului nipon

Nissan Qashqai camo-autoexpert.ro

Nissan a comunicat o serie de detalii despre viitoarea generație a modelului Qashqai.

În luna noiembrie a anului trecut, Nissan a publicat primele imagini cu noua generație Qashqai în versiune camuflată. Apoi la finalul anului, Nissan a publicat și primele imagini cu interiorul noul model SUV.

New Qashqai Interior-autoexpert.ro

Prezentarea oficială a noului SUV va avea loc în primăvara acestui an.

Cum va arăta a treia generație Nissan Qashqai?

Astăzi, Nissan a publicat o serie de detalii despre motorizările ce vor fi disponibile pentru noul model. Nissan Qashqai va miza pe propulsorul turbo pe benzină de 1.3 litri ca unitate de bază. Motorul va integra și un sistem mild-hybrid la 12V și vor fi disponibile două versiuni de putere: 140 CP și 160 CP. Cuplu motor va varia între 240 și 270 Nm.

07Noul Nissan Qashqai 2021- Autoexpert.ro

Motorul 1.3 va putea fi asociat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau o transmisie automată tip CVT (doar pentru versiunea de 160 CP). Clienții ce vor opta pentru tracțiune integrală pot alege doar versiunea de 160 CP și transmisie CVT.

Nissan e-Power

Pentru piața europeană, Nissan va oferi modelul Qashqai și în variantă e-Power. Sistemul folosește un motor electric de 140 kW (190 CP) și o baterie de capacitate mare, dar și un motor termic de 1.5 litri 157 CP ce va fi folosit ca range extender.

Sistemul a mai fost folosit de Nissan în Japonia pentru modelul Note.

Nissan Qashqai cu sistem e-Power va fi disponibil în Europa începând cu anul 2022.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top