Noul Opel Insignia primește un sistem 4×4 modern

Noul Opel Insignia își ia în serios rolul de port-drapel al mărcii germane, oferind în premieră pentru Opel un sistem de tracțiune integrală ultra-modern cu funcție torque vectoring.

Dincolo de o nouă transmisie automată modernă cu opt trepte, noul Opel Insignia este echipat cu un sistem de tracțiune integrală care poate transmite cuplul în mod variabil către fiecare dintre cele două roți spate.

insignia-awd (1)

În viraje este redirecționat un procentaj mai mare din cuplu către roata spate dinspre exteriorul curbei, pentru o agilitate superioară și o stabilitate optimă.

Funcția de torque vectoring contribuie la creșterea aderenței prin coordonarea distribuției cuplului la fiecare roată cu unghiul de rotire al volanului sau de forța exercitată de șofer asupra pedalei de accelerație. În plus, senzorii dedicați monitorizează în permanență și starea carosabilului și imprimă autovehiculului un comportament neutru, sporindu-i stabilitatea și manevrabilitatea.

Șoferii noului Insignia pot alege gradul de intervenție al sistemelor electronice asupra tracțiunii în funcție de propriul stil de conducere, de la un nivel mai ridicat în modul de conducere „Tour”, la un nivel mai permisiv în „Sport”, pentru un comportament mai sportiv al autovehiculului.

insignia-awd (3)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top