După ce, în urmă cu câteva zile, vă prezentam o serie de imagini ”furate” cu viitorul Opel Zafira, acum îl vedem în fotografii oficiale. Iar specialiștii germani promit un pachet complet, presărat cu tehnologie, dinamică, eficiență și ușurință în utilizare.

Concurența în segmentul monovolumelor a devenit mai acerbă, odată cu prezentarea viitorului Renault Grand Scenic. Acesta redefinește conceptul de familist, adăugându-i mici picanterii tipice mașinilor sport, jante de 20 de inci în dotarea standard și o gardă la sol care îngrijorează și o parte din modelele SUV.

Acum, Opel prezintă noua Zafira, care rămâne fidelă concepției clasice de monovolum, dar plusează la alte capitole. Ca, de exemplu, designul exterior, dominat de noul aspect al părții frontale. Acesta renunță definitiv la vechea linie abordată de generația anterioară, încadrându-se perfect în noua gamă de modele a germanilor. Aspectul frontal reprezintă singura evoluție a exteriorului: de la stâlpul A până în spate, designul a rămas neschimbat.

2017 Opel Zafira

”Designul frontal al noului Opel Zafira preia principalele caracteristici ale noii și premiatei generații Astra. Luminile de zi, cu desen clar și precis conferă un nou și sofisticat aer, oglindit și în interior, prin tabloul de bord complet redesenat. Este mai simplu, mai clar și mai ușor de utilizat”, spune Mark Adams, vice-președinte GM Europe Design.

Într-adevăr, noul bord al modelului beneficiază de un aspect mult simplificat față de fosta variantă, de mai puține butoane și de un ecran touchscreen care preia o mare parte din funcțiile butoanelor. Practic, ușurința în utilizare reprezintă marele avantaj al noii variante. Deși mai simplu și mai intuitiv, noul bord folosește drept interfață pentru mai multe funcții decât oricând.

2017 Opel Zafira interior

Sistemul IntelliLink de ultimă generație, compatibil cu sistemele de operare Apple și Android, oferă posibilitatea conectării majorității telefoanelor de pe piață. Pe o treaptă mai sus se află sistemul multimedia Navi IntelliLink cu navigație inclusă. Pe lângă cele două, sistemul OnStar, cunoscut de la noua Astra, oferă hotspot Wi-Fi 4G LTE și apelare SOS automată în caz de accident.

Senzația de spațiu interior este amplificată de parbrizul panoramic, care ”urcă” până la stâlpul B sau de plafonul din sticlă disponibil opțional. Asta nu că ar avea nevoie de spațiu virtual: în varianta cu 5 locuri, portbagajul măsoară 710 litri, putând fi extins până la 1860 litri, în cazul plierii banchetei.

2017 Opel Zafira interior

Sistemul AFL LED, prezent pe modelele actuale ale constructorului german, își va găsi locul și în oferta noului Opel Zafira. Acesta adaptează automat fluxul de lumină pentru a nu orbi șoferii care circulă din sens invers, păstrându-l suficient de puternic pentru o vizibilitate optimă. El reprezintă doar o mică parte din oferta complexă de sisteme de siguranță activă ce vor fi oferite pe noul model. Astfel, recunoașterea semnelor de circulație, alerta la iminența coliziunilor frontale, pilotul automat adaptiv  și avertizarea la părăsirea benzii de rulare încheie lista de opțiuni.

Vânzările vor fi demarate în curând, iar livrările propriu-zise vor începe în septembrie.