Noul Peugeot 107 – evoluție în stil urban

Peugeot 107 este acum mai modern, mai urban, impunându-se drept răspuns al constructorului francez pentru dorința de autonomie, independență și libertate în oraș.

O atenție deosebită a fost acordată esteticii și stilului, fără a face însă nici un compromis în ceea ce privește cerin ele esen iale ale rigorilor de exploatare urbană. Peugeot 107 a devenit mai practic și mai eficient la consumul de carburant.

Peugeot 107 evoluează și se îmbogățește cu o gamă nouă de funcționalități, echipamente și ediții speciale, totul fiind centrat în jurul necesităților și așteptărilor clienților. Piața lui s-a mărit cu 16 țări noi, modelul fiind comercializat acum în 48 de state ale lumii. Asemenea celor mai multe modele din categoria sa, Peugeot 107 este al doilea sau al treilea vehicul în gospodărie. Pe de altă parte, el se distinge în cadrul segmentului său prin faptul că are o clientelă predominant feminină și atrage o proporție foarte mare de persoane ce locuiesc singure. Satisfacția pe care o oferă clienților se datorează în primul rând manevrabilității, plăcerii de a conduce, dar și consumului redus de carburant. După mai mult de 665.000 de vehicule produse până la finele lui 2011,

Un nou design exterior: mai subtil, dar mai sofisticat

Cu o parte frontală complet redesenată și cu dimensiuni neschimbate, 107 adoptă noul design al mărcii, reținând însă toate atuurile formei sale compacte și a stilului simplu, dar în același timp sofisticat. Capota, mai curbată, conține noua identitate de marcă, astfel că nervura ce încorporează celebrul leu Peugeot și plăcuța de înmatriculare au fost repoziționate în centrul panoului inferior frontal, demonstrându-se astfel relația de design cu 208.

Reținând forma, dar și amplasamentul ridicat, farurile au devenit acum mult mai rafinate: au o formă extinsă și adoptă un design în două ape, emulând practic emblema mărcii amplasată pe calandru.

Stopurile au un dispersor de culoare mai închisă, atrăgând atenția acum prin culoarea rubinie intensă.

Noua grilă a radiatorului păstrează forma consacrată de fagure, formând acum o ”gură” fină, subliniată de conturul vopsit în culoarea caroseriei. ”Practic avem o altă interpretare a grilei flotante, adaptată mărimii și arhitecturii lui Peugeot 107”, afirmă Ivo Groen, director de design pentru acest model.

Noul panou frontal inferior are protecții de contact – unul frontal și două poziționate în lateral – ele fiind atât estetice, cât și utile în condițiile de sofat urban. Nu în ultimul rând, trebuie remarcate LED-urile pentru iluminarea diurnă permanentă, acestea accentuând protecțiile laterale, dar și proiectoarele de ceață, în cazul versiunilor de echipare ce conțin acest accesoriu. În plus, paleta de culori a fost extinsă cu o nouă nuanță, numită sugestiv ”Plum”, modernă, atractivă, ce se asortează perfect cu caracterul lui Peugeot 107.

Interiorul – noi echipamente și ambianțe cromatice

Noua ambianță interioară ”Mistral”, noua tapițerie ”Manhattan” și materialele bicolore pentru fețele ușilor și planșa de bord care susțin acum negrul folosit ca nuanță de bază majorează senzația de calitate percepută de utilizator și aduc o notă distinctă de rafinament. Există mai multe echipamente care măresc confortul, cele mai importante fiind:

– cele două difuzoare adiționale pentru sistemul audio cu CD – standard sau opțional, în funcție de versiunea de echipare.

– noul CD player și PC Bluetooth este disponibil acum ca opțiune, combinat cu două difuzoare suplimentare, oferind conexiuni multimedia multiple wireless sau direct prin USB. Este un avantaj direct pentru cei ce favorizează transferul de muzică în format MP3 de pe PC.

– noul volan combinat cu levierul redesenat al schimbătorului de viteze, ambele îmbrăcate în piele, disponibile standard sau ca opțiune, în funcție de versiune.

O gamă simplă, dar foarte atractivă

Peugeot 107 are o gamă de modele foarte simplă: două nivele de finisare, caroserie cu 3 sau 5 uși, o motorizare, 1.0 l, cutie manuală cu 5 viteze sau 1.0 l, cutie automată cu 5 viteze. Cu toate acestea, reproiectarea modelului măreste confortul utilizatorului. îmbunătățirile operate la sistemul audio, noul volan și schimbătorul de viteze îmbrăcate în piele, precum și noua ambianță interioară sunt exemple elocvente în acest sens. Siguranța este majorată acum de prezența LED-urilor și a lămpilor de ceață, disponibile standard sau ca opțiune. Nu în cele din urmă, Peugeot 107 coboară nivelul emisiilor de CO2 la valorile de 99 g/km pentru versiunea cu transmisie mecanică, respectiv 104 g/km pentru modelul automatic. Consumul a fost și el adus la valorile de 4,3 l, respectiv 4,5 l per 100 de km în cazul celor două variante de transmisie.

O ediție 100% feminină!

O ediție specială botezată ”ENVY” va fi disponibilă imediat după momentul lansării, în Martie 2012. O versiune ”glamour”, centrată spre personalitățile cu interese în design și modă, acest model va fi disponibil doar în culorile ”Plum”, respectiv ”Caldera Black”. Vor exista decorații speciale cu motive ce evocă florile de cireș pe capotă, ușile spate și portbagaj, precum și broderie exclusivă în nuanța ”Plum” pe covorașe. O tușă adițională de rafinament va fi dată de decorațiunile turometrului central și de mânerele din aluminiu prezente pe fețele interioare ale ușilor. Tot în spirit 100% feminin este și compartimentul-poșetă, creat special pentru a fi sigură că nu uiți nimic atunci când schimbi poșetele.

O gamă foarte largă de accesorii de confort și personalizare

Cu accesorii create special pentru el, Peugeot 107 îndeplinește toate dorințele pentru individualizare și se adaptează foarte bine diferitelor necesități ale utilizatorilor. Jantele de aliaj ușor, levierul schimbătorului de viteze din aluminiu periat, mânerele ușilor cu efect cromat, covorașele brodate cu logo-ul 107, dau mașinii o tușă de eleganță și îi scot în evidență caracterul.

Aspectele practice sunt accentuate de sistemul de navigație retractabil, cu conexiune pentru iPhone sau iPod, perfect integrat în planșa de bord, dar și de suportul central dintre scaune, prevăzut cu spațiu de depozitare. Baghetele de protecție laterale de pe caroserie vor proteja mașina de inerentele mici zgârieturi și îndoituri caracteristice exploatării urbane. Pentru amatorii de mișcare și natură, Peugeot 107 oferă compartimente de transport de plafon și o gamă largă de bare pentru prinderea bicicletelor sau a ski-urilor.

Adaugati comentariu