Noul Peugeot 208 a ajuns pe internet înaintea prezentării oficiale

Noul Peugeot 208 (1)

Noul Peugeot 208 va fi prezentat luna viitoare la Geneva. Până atunci însă, o serie de imagini cu mașina de clasă mică au ajuns pe internet.

. Imaginile arată o mașină cu design preluat de la frații mai mari din gamă, ca noul 308, dezvăluit vara trecută, și 508, acesta din urmă prezentat în urmă cu un an. Modelul primește astfel blocuri optice noi și o grilă redesenată.

Noul Peugeot 208 (4)

Cabina noului 208 propune un instrumentar de bord digital, un volan nou și un display amplasat în partea superioară a consolei centrale. Sub ventilații, sunt aliniate comutatoarele pentru controlul climatizării. Dispar însă, butoanele pentru controlul sistemului multimedia, funcțiile acestora fiind preluate de ecranul tactil.

Noul Peugeot 208 (3)

Noul 208 are la bază platforma CMP (Common Modular Platform) a grupului PSA, pe care va fi construit și viitorul Opel Corsa, care va fi lansat tot anul acesta. Mașina își păstrează proporțiile, dar promite un spațiu interior superior și o masă redusă cu aproximativ 100 de kilograme, datorită materialelor ușoare de construcție.

Noul Peugeot 208 (7)

În gama de motorizare a lui 208 se va regăsi motorul de 1,2 litri pe benzină, iar cei care vor să ruleze cu emisii zero pot alege versiunea electrică, ce va avea la bază platforma e-CMP, ca și viitorul Opel Corsa electric. Fotografiile care au ajuns pe internet confirmă că producătorul din Hexagon va include în gamă și o versiune electrică.

Adaugati comentariu