Noul Porsche Macan vine în 2022 inclusiv în versiune electrică

Noul Porsche Macan S

Noul Porsche Macan vine în 2022 inclusiv în versiune electrică pe lângă versiunile pe benzină și hibride. 

A doua generație Porsche Macan se va lansa în 2022 și va avea și o versiune full electrică.
Aceasta a fost confirmată de Porsche încă din februarie 2019 și va fi construită la uzina Porsche din Leipzig în fosta Germanie de Est unde și BMW deține o uzină.

Versiunea electrică a lui viitorului Porsche Macan va utiliza tehnologia pe 800V de la Taycan dar nu va fi construită pe platforma modelului macan cu propulsie convențională ci pe o nouă platformă dezvoltată în comun cu Audi.

Platforma electrică comună se numește PPE (Premium Platform Electric) și primul model de la Porsche construit pe această platformă va fi noul Macan în 2022. Platforma PPE va fi foarte flexibilă, putându-se utiliza atât pentru SUV-uri cât și pentru limuzine.

Trebuie să menționăm că noul Porsche Taycan este construit pe altă platformă numită J1 Performance Platform care va fi utilizată și pentru viitorul Audi e-tron GT prezentat sub formă de concept în 2018.

Pe platforma PPE se vor dezvolta trei familii de modele de la Audi și Porsche. Audi este responsabilă de două din cele trei familii, care vor include modele atât de la Porsche cât și de la Audi, în timp ce a treia familie va fi în sarcina lui Porsche și va include doar modele de la Porsche.

Noul Macan va fi disponibil pe unele piețe în funcție de cerere și legislație cu motoare turbo pe benzină dar și în premieră cu o versiune Plug-In Hybrid. Nu vor lipsi din gamă modelele de top Porsche macan Turbo și Turbo S.

Până la mijlocul acestui deceniu, Porsche estimează că jumătate din gama sa va fi cu propulsie pur electrică.

Cel puțin deocamdată, noul Porsche 911 și viitorul Porsche 718 Cayman/Boxster nu vor avea versiune electrică din cauza faptului că bateriile sunt prea grele pentru o mașină sport de peformanță cum sunt cele două modele de la Porsche.

Totul despre viitoare generație Porsche 718 Boxster/Cayman 

Adaugati comentariu