Noul Renault Megane străluceşte la Frankfurt. DETALII COMPLETE

Noul Renault Megane 4 a strălucit la Frankfurt. Atuurile sale sunt un design emoţional, puternic inspirat de cel al noii limuzine de clasă medie Talisman, direcţia integrală 4Control şi o gamă completă de motorizări turbo moderne.

Construit pe noua platformă modulară CMF a Alianţei Renault-Nissan, Megane 4 este mai lung cu 6,4 cm decât predecesorul său, ampatamentul fiind de asemenea majorat cu 28 mm până la 2,67 m, asemenea ecartamentelor faţă şi spate, mai generoase cu 47 şi 39 mm. Lungimea măsoară 4,36 m, lăţimea 1,81 m, iar înălţimea, 1,45 m (minus 2,5 cm). Cu un volum de 384 litri (434 litri fără roată de rezervă), portbagajul este şi el unul dintre cele mai mari din segment.

Designul rupe orice legătură cu trecutul. Noul Renault Megane 4 preia liniile avangardiste ale fratelui mai mare Talisman şi le transpune pe o caroserie în două volume bine delimitate, cu accente dinamice. Amprenta luminoasă a noilor blocuri optice full-LED Pure Vision ce amintesc de silueta unui bumerang (sau de cea a literei C) este, de asemenea, prezentă, noul Megane afişând proporţii diferite de cele ale predecesorului său.

renault-megane-4-7

Asemănările cu Talisman continuă la interior. Clasicele cadrane de bord au fost înlocuite cu un tandem de ecrane TFT, un display de 7 inch pe post de ceasuri de bord, respectiv un touchscreen uriaş de 8,7 inch, dispus în format portrait pe consola centrală, ce deserveşte sistemul multimedia R-Link2 cu conexiuni WiFi şi navigaţie incluse.

Noul Megane este înzestrat cu un nou bloc de comandă pentru sistemul de climatizare. Pentru amatorii de gadget-uri Renault oferă, de asemenea, o lungă listă de sisteme moderne, precum asistență la parcare, head-up display color, start-stop sau comutator R.S. Drive de schimbare a modurilor de rulare.

Turbo va fi cuvântul de ordine pentru gama de motorizări, aşteptată să ofere clienţilor unităţile TCe de 0,9 de 100 CP, 1,2 de 130 CP şi, ulterior, 1,6 litri de 165 CP, care fac deja carieră pe Clio sau Captur. Pentru fanii diesel, Renault mizează pe binecunoscutele variante dCi de 1,5 litri (90 şi 110 CP) şi 1,6 litri de 130 CP.

renault-megane-4-3

La vârful gamei iniţiale va sta Megane GT animat de o versiune de 205 CP a motorului 1.6 TCe, acelaşi folosit cu aplomb şi de micul Clio RS. O transmisie automată cu dublu ambreiaj şi şapte trepte va fi disponibilă în combinaţie cu versiunile TCe 130, dCi 110 şi GT Line TCe 205 – modelul de top fiind echipat exclusiv cu acest tip de transmisie.

Probabil cel mai important atu al noului Renault Megane 4 va fi direcţia integrală 4Control, preluată de la Laguna 3. Premieră absolută în segmentul compact, aceasta va permite roţilor posterioare să vireze în tandem cu cele din faţă pentru un plus de sportivitate.

4control

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top