Noul Renault Megane a sosit în România, la prețuri competitive

Noul Renault Megane a sosit oficial pe piața din România. Atuurile sale sunt un design emoţional, direcţia integrală 4Control şi o gamă completă de motorizări turbo moderne. Prețul de pornire, stabilit la 14.800 euro cu TVA, este, de asemenea, unul dintre cele mai competitive din segment.

Noul Renault Megane se poziționează ca o alternativă mai seducătoare și mult mai accesibilă a rivalilor clasici, VW Golf și Ford Focus. Dacă prețul de bază este valabil pentru motorul aspirat SCe de 1,6 litri și 115 CP, cel mai ieftin diesel vine și el cu un cost redus, socotelile pornind în cazul modelului 1.5 dCi de 90 CP de la 16.150 euro cu TVA. Trei niveluri de echipare vor fi disponibile: Life, Zen și GT.

megane

Construit pe noua platformă modulară CMF a Alianţei Renault-Nissan, Megane 4 este mai lung cu 6,4 cm decât predecesorul său, ampatamentul fiind de asemenea majorat cu 28 mm până la 2,67 m, asemenea ecartamentelor faţă şi spate, mai generoase cu 47 şi 39 mm. Lungimea măsoară 4,36 m, lăţimea 1,81 m, iar înălţimea, 1,45 m (minus 2,5 cm). Cu un volum de 384 litri (434 litri fără roată de rezervă), portbagajul este şi el unul dintre cele mai mari din segment.

Designul rupe orice legătură cu trecutul. Noul Renault Megane 4 preia liniile avangardiste ale fratelui mai mare Talisman şi le transpune pe o caroserie în două volume bine delimitate, cu accente dinamice. Amprenta luminoasă a noilor blocuri optice full-LED Pure Vision ce amintesc de silueta unui bumerang (sau de cea a literei C) este, de asemenea, prezentă, noul Megane afişând proporţii diferite de cele ale predecesorului său.

Asemănările cu Talisman continuă la interior. Clasicele cadrane de bord au fost înlocuite cu un tandem de ecrane TFT, un display de 7 inch pe post de ceasuri de bord, respectiv un touchscreen uriaş de 8,7 inch, dispus în format portrait pe consola centrală, ce deserveşte sistemul multimedia R-Link2 cu conexiuni WiFi şi navigaţie incluse.

Noul Megane este înzestrat cu un nou bloc de comandă pentru sistemul de climatizare. Pentru amatorii de gadget-uri Renault oferă, de asemenea, o lungă listă de sisteme moderne, precum asistență la parcare, head-up display color, start-stop sau comutator R.S. Drive de schimbare a modurilor de rulare.

Turbo va fi cuvântul de ordine pentru gama de motorizări, aşteptată să ofere clienţilor unităţile TCe 1,2 de 130 CP şi, ulterior, 1,6 litri de 165 CP, care fac deja carieră pe Clio sau Captur. Pentru fanii diesel, Renault mizează pe binecunoscutele variante dCi de 1,5 litri (90 şi 110 CP) şi 1,6 litri de 130 CP. Modelul entry-level va fi animat de un nou motor aspirat, 1.6 SCe de 115 CP.

La vârful gamei va sta Megane GT animat de o versiune de 205 CP a motorului 1.6 TCe, acelaşi folosit cu aplomb şi de micul Clio RS. O transmisie automată cu dublu ambreiaj şi şapte trepte va fi disponibilă în combinaţie cu versiunile TCe 130, dCi 110 şi GT Line TCe 205 – modelul de top fiind echipat exclusiv cu acest tip de transmisie.

Probabil cel mai important atu al noului Renault Megane 4 va fi direcţia integrală 4Control, preluată de la Laguna 3. Premieră absolută în segmentul compact, aceasta va permite roţilor posterioare să vireze în tandem cu cele din faţă pentru un plus de sportivitate.

One thought on “Noul Renault Megane a sosit în România, la prețuri competitive

Adaugati comentariu