Noul Volkswagen Amarok cu motor V6 tractează un tramvai

Amarok V6

Volkswagen Amarok cu motor V6 își arată mușchi într-o filmare realizată în Ungaria, la Debrecen. Pick-up-ul german tractează un tramvai.

Venit pe lume pentru a-i face concurență lui X-Class de la Mercecdes, Volkswagen Amarok cu motor V6 este starul unei cascadorii publicitare deja arhicunoscute printre constructorii auto de mașini robuste. Nemții ancorează zdravăn de pick-up un tramvai care circulă în mod constant pe străzile (de preferat, pe șinele) orașului maghiar.

VIDEO

Sub capota lui Amarok se află unitatea V6 de 3.0 litri cu 258 de cai putere și cuplu de 5.800 Nm, transmise către toate cele patru roți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală 4Motion. Motorul cu șase cilindri poate livra temporar 272 de cai putere cu ajutorul unui sistem overboost. Sunt cifre suficiente, se pare, pentru a trage un tramvai sau “tren ușor”, cum îl numesc autoritățile de la Debrecen. “Ușor”, dar nu chiar, pentru că acesta, cu o lungime de 32 de metri, cântărește aproximativ 43 de tone.

Nu este prima cascadorie de acest gen pusă la cale de un constructor auto. Un Land Rover Discovery Sport a tras după el un tren (deloc ușor) de aproape 100 de tone. Nu mai departe de anul trecut, un Porsche Cayenne a tras un Airbus A380. Recent, Tesla Model X a reușit să tracteze un Boeing 787-9 Dreamliner.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top