Noul Volkswagen Amarok: informații și fotografii oficiale

La aproape patru ani de la începerea proiectului, Volkswagen a lansat oficial noua generație a modelului pick-up Amarok.

Amarok este modelul pick-up produs de germanii de la Volkswagen. Prima generație a fost lansată în 2010 și a rămas în producție până în 2020. După retragerea modelului original, care s-a vândut în peste 830.000 exemplare, germanii au început să lucreze la a doua generație. De data aceasta, Amarok va împărți platforma cu noul Ford Ranger, cele două companii semnând un acord de colaborare în ceea ce privește vehiculele comerciale.

Noul Volkswagen Amarok

Noul model Volkswagen Amarok este produs în Africa de Sud și este cu 10 cm mai lung față de vechea generație. Lungimea a ajuns la 5,35 metri, iar ampatamentul are acum 3,27 metri. Noul model va fi disponibil în două variante de caroserie: Single Cab (cu 2 portiere) și Double Cab (4 portiere). Amarok primește un look mai agresiv, cu aripri evazate și roți de până la 21 inchi.

Capacitățiile off-road ale noului Amarok au fost îmbunătățite, modelul venind cu tracțiune integrală în standard pe majoritatea piețelor unde va fi comercializat. Noul Amarok poate traversa vaduri de apă cu  adâncime de până la 800 mm.

La interior, Amarok preia o serie de elemente de noul Ford Ranger, ca de exemplu display-ul central de 12 inchi amplasat vertical. Volkswagen a personalizat, însă, interiorul. Volanul și comenzille de pe portiere sunt specifice mărcii germane, însă restul comenzilor (blocul de lumini, manetele pentru semanlizare și ștergătoare, sau levierul cutiei de viteze sunt elemente comune cu modelul Ford. Planșa de bord este digitală și folosește un ecran de 8 inchi.

Versiunile de echipare de top numite PanAmericana și Aventura vor folosi sistem audio Harman Kardon, precum și o serie de finisări interioare de calitate înaltă.

Amarok are acum o sarcină utilă de până la 1160 kg în benă, iar plafonul poate suporta până la 350 kg, dacă proprietarul va monta un portbagaj de plafon sau alte accesorii.

La capitolul motorizări, Volkswagen propune patru propulsoare diesel (TDI) și un motor pe benzină (TSI). Motorizările diesel au 2.0 litri și încep de la 150 CP. Urmează versiunea de 170 CP și o variantă bi-turbo de 204 sau 209 CP (puterea variază în funcție de piață). Versiunea de top folosește un motor diesel TDI de 3.0 litri V6 ce va dezvolta 241 sau 250 CP. Pentru cei care doresc un Amarok pe benzină există motorizarea de 2.3 litri turbo ce oferă 302 CP.

Transmisia este asigurată de o cutie automată cu 10 trepte acționată prin intermediul unul levier e-shifter. Alternativ, vor exista și versiuni cu cutie de viteze manuală cu cinci sau șase trepte, sau automată cu șase trepte, în funcție de piața unde este comercializat Amarok.

Noul model vine și cu o gamă completă de sisteme de asistență, ca de exemplu ACC+, cruise control adaptiv și blocuri optice IQ.Light cu tehnologie LED Matrix.

Noul Volkswagen Amarok va debuta comercial în Europa la finalul acestui an.

Via Volkswagen Vehicule Comerciale

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top