Noul Volkswagen ID.3 poate fi comandat! Cât costă în România?

Volkswagen ID (7)

S-a dat startul precomenzilor pentru noul Volkswagen ID.3. Primul model electric al familiei ID este disponibil cu trei baterii. Seria limitată de lansare cu bateria medie va costa sub 40.000 de euro și poate fi rezervată pentru un depozit de 1.000 de euro. 

Versiunea entry-level va primi o baterie de 45 kWh și va avea o autonomie de 330 de kilometri. Aceasta va avea un preț de pornire sub 30.000 de euro. Versiunea intermediară folosește o baterie de 58 kW pentru o autonomie de 420 de kilometri. În vârful gamei, se va poziționa versiunea cu baterie mare, de 77 kW, și cu autonomie de 550 de kilometri. Toate valorile sunt conform noului standard WLTP.

Volkswagen ID (6)

În primul an din momentul lansării, ediția 1ST EDITION va fi disponibilă cu bateria medie, pentru un preț de pornire sub 40.000 de euro. 30.000 de astfel de unități vor fi construite. În România vor ajunge 450 dintre acestea.

1ST EDITION va primi, pe lângă bateria medie, jante de mari dimensiuni și dotări generoase, cum ar fi control vocal, head-up display, navigație, sistem IQ.Light, o caroserie în două culori și acoperiș panoramic din sticlă.

Volkswagen ID (5)Cum va arăta familia ID. de la Volkswagen?

Noul Volkswagen ID.3, prezentat de constructorul german cu un camuflaj roș-albastru, ca și în fotografiile ajunse acum două zile pe internet, va putea fi comandat cu una dintre cele trei echipări: Comfort, Style și Hero.

Mașina a fost prezentată cu același camuflaj și la conferința de presă organizată pe 8 mai 2019 la VW Drive în centrul Berlinului.

La prima impresie am remarcat consolele foarte scurte chiar comparativ cu Golful, o lungime aproximativ egală cu a Golfului și o înălțime între cea a lui Golf și Golf Sportsvan.

Jurgen Stackman, șeful de vânzări al lui VW, ne-a explicat și numele. Se numește ID3 pentru că cifra 3 explică apartanența la clasa compactă. Asta înseamnă că în viitor gama electrică ar mai putea cuprinde încă două modele sub ID3: un model de gabaritul lui Polo și un viitor succesor al lui VW e-up construit pe platforma MEB.

Mașina electrică nu va putea fi configurată însă, înainte de a fi prezentată oficial, în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Producția noului model va începe la sfârșitul acestui an la uzina din Zwickau, Germania. Livrările în Germania vor demara în aprilie 2020 și ulterior, modelul va ajunge și în alte 28 de state europene. Volkswagen intenționează să livreze peste 100.000 de vehicule anual începând din 2021 .

La pachet cu mașina, viitorul posesor de Volkswagen ID.3 va primi și 2.000 kWh pentru stațiile de încărcare ale grupului Volkswagen, prin intermediul aplicației We Charge sau folosind rețeaua rapidă de încărcare IONITY. Acest lucru echivalează cu aproximativ 50 de încărcări gratuite.

Și în România, Porsche România a demarat auditul pentru construcția a 64 de stații de încărcare electrice de curent continuu cu puteri cuprinse între 75 și 150 kW care se vor da în funcțiune în următorii doi ani. Aceste stații sunt construite sub brandul propriu Moon.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top