Porsche România: câte stații de încărcare pentru mașinile electrice se vor construi

Volkswagen ID Salonul Auto de la Paris

Brent Valmar, directorul general al Porsche România, a anunțat planurile de extindere a rețelei de stații de încărcare pentru mașinile electrice la dealerii din rețea. 

Porsche România a fost primul importator care a instalat o stație de încărcare rapidă de curent continuu (50 kW) în august 2015. Ulterior, celelalte stații construite au fost integrate într-o rețea comună decontarea făcându-se între distribuitori ușurând astfel accesul clientului la încărcare.

Clienții de mașini electrice și Plug-In Hybrid de la Porsche România au acces liber la stațiile din rețea timp de un an de la livrarea mașinii având incluse un număr de încărcări echivalent cu 10.000 km rulați.

BMW i3 vs VW e-Golf

De curând Porsche Holding a lansat o marcă proprie de stații de încărcare electrice numită MOON. Sub acest brand, Porsche Holding va construi stații de încărcare rapide și ultra rapide de curent continuu DC cu puteri cuprinse între 24 și 300 kW și stații casnice de AC cu puteri de până la 22 kW.

Pentru România, planurile sunt următoarele:

  • în 2019 se vor instala minim 24 de stații  de curent continuu de 75 kW la dealerii VW și minim 13 stații de curent continuu de 75-150 kW la dealerii Audi
  • în 2020 se vor instala minim 29 de stații de curent continuu de 75 kW la dealerii Skoda
  • în 2021 se vor instala minim 11 stații de curent continuu de 75 kW la dealerii Seat.

    Brandul MOON nu intră în contradicție cu programul IONITY la care au aderat BMW, Daimler, Ford și grupul VW și care prevede construirea de stații de încărcare de mare putere de curent continuu de până la 350 kW în rețeaua de autostrăzi.Dezvoltarea rețelei de stații de încărcare electrice a Porsche România este un prim pas al noii ere electrice a grupului VW care începe pe data de 8 mai 2019 când se va prezenta o viziune foarte aproape de cea de serie a modelului VW I.D. Neo și vor începe precomenzile.După modelul Tesla, clienții vor putea rezerva mașina contra unei sume de 1.000 euro. Va exista o serie specială First Edition de 30.000 exemplare urmată apoi de versiunile de serie.

    Livrările lui VW I.D. Neo surprins deja de fotografii spion în ultimele teste vor începe în 2020. VW are în plan să construiască pe noua platformă MEB nu mai putin de 22 milioane unități până în 2030 sub toate mărcile sale, VW, Seat, Skoda și Audi.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top