Așa arată Volkswagen ID Neo – primul membru al gamei electrice de la VW

Volkswagen ID Neo (8)

Volkswagen ID Neo a ieșit deja la teste. Viitorul hatchback cu emisii zero este supus examinărilor de către inginerii Volkswagen, pe teritoriul Africii de Sud. Versiunea de serie va vedea lumina zilei anul viitor.

Prezentat în toamna anului 2016 la Salonul Auto de la Paris, conceptul ID Neo a fost o avanpremieră a primului membru al familiei electrice de la Volkswagen, care are șanse mari să poarte numele Neo. Pentru moment, Neo este doar denumirea internă a mașinii. Constructorul din Wolfsburg face publice primele imagini și informații oficiale.

Volkswagen ID Neo (1)

Prototipurile surprinse în teste poartă însă un strat de camuflaj destul de consistent, care nu permite identificarea elementelor de design. Forma caroseriei confirmă însă, că avem de-a face cu o mașină compactă, cu proporții asemenătoare cu cele ale conceptului. “În linii mari, va fi cam aceeași mașină ca aceea pe care am prezentat-o în 2016”, a anunțat în toamnă șeful diviziei de design, Klaus Bischoff.

Volkswagen ID Neo (7)

Nu există însă informații la posibilitatea păstrării sistemului de propulsie, dar Volkswagen trece în contul mașinii o autonomie de până la 550 de kilometri. Conceptul Volkswagen ID era pus în mișcare de un motor electric de 125 kW. Un lucru este însă, sigur. Mașina va fi construită pe platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Volkswagen ID Neo va fi produs la uzina din Zwickau începând cu anul viitor și va ajunge în showroom-uri la începutul anului 2020.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top