Volkswagen I.D. Neo ar putea fi numele primului EV de la VW

Volkswagen I.D. Neo

Volkswawgen I.D. Neo ar putea fi numele primului EV veritabil de la Volkswagen. Mașina de serie va fi prezentată anul viitor și va ajunge pe piață la începutul lui 2020.

Volkswagen I.D. Neo va avea la bază conceptul prezentat la Salonul Auto de la Paris în 2016. “În linii mari, este cam aceeași mașină”, susține șeful diviziei de design, Klaus Bischoff.

Versiunea de serie însă, va primi un montant central și oglinzi exterioare, care îi lipsesc conceptului, dar portiere convenționale, renunțând, în același timp, la mânerele escamotabile. Sunt șanse mari ca Volkswagen să păstreze combinația cu acoperiș și ușă a portbagajului negre, pentru a aduce mai multă personalitate modelului care va rivaliza cu BMW i3.

Volkswagen I.D. Neo 3

La interior, nemții vor tăia de pe listă și volanul care glisează în bord, montând în locul acestuia, unul obișnuit, cu reglaje tipice. Bischoff promite însă, un design interior sofisticat și minimalist, cu instrumentar de bord de mici dimensiuni și un ecran independent pentru sistemul multimedia.

I.D. Neo păstrează funcțiile de rulare semi-autonomă, care au la bază senzori și camere poziționate în bara din față și în jurul plăcuței cu numărul de înmatriculare.

Va exista un Volkswagen I.D. R de serie ultaperformant

Conceptul era pus în mișcare de un motor electric de 125 kW (170 de cai putere). Bateria litiu-ion îi trecea în cont o autonomie de aproximativ 400 de kilometri, cifre care ar putea fi preluate și de modelul de serie. La baza modelului se va regăsi noua platformă a grupului, MEB, rezervată viitoarelor mașini electrice.

Volkswagen I.D. Neo 4

Neo va fi primul membru al familiei electrice I.D. Volkswagen a înregistrat deja denumirea la începutul anului. Constructorul german mai are pe listă microbuzul I.D. Buzz și limuzina I.D. Vizzion, dar și un crossover I.D. Crozz. Șeful departamentului de strategie de la Volkswagen, Michael Jost, a menționat denumirea cu ocazia evenimentului Digital Transformation, organizat de companie la Berlin.

Adaugati comentariu