Va exista un Volkswagen I.D. R de serie ultaperformant

Volkswagen I.D. R

Volkswagen lucrează intens la viitoarea sa gamă electrică ce poartă denumirea I.D., dar are în plan și un model ultraperformant de serie. Acesta, ca și mașinile cu valențe sportive ale companiei, va veni cu o denumire ce cuprinde litera R.

Inginerii de la Wolsburg încearcă să facă sub-brand-ul de mașini electrice cât mai interesant. Asfel, Volkswagen I.D. R va urma modelului electric cu specificații standard, programat să ajungă în showroom-uri în 2020. Anunțul a fost făcut de către Jost Capito, șeful diviziei R, într-un interviu acordat revistei britanice Autocar.

“Dacă vom face o mașină electrică R, va fi un R în toată regula, altfel apariția sa nu ar avea niciun rost”, a declarat acesta.

Este prea devreme pentru ca Volkswagen să anunțe performanțele versinunii de serie I.D. R și nici tipul de caroserie nu a fost ales încă pentru modelul sportiv cu emisii zero. Acesta ar putea fi un hot hatch sau un crossover inspirat de conceptul I.D. Crozz.

VW I.D. CROZZ – primul SUV VW 100% electric vine în 2020

Volkswagen are experiență în domeniul mașinilor electrice ultra-rapide. I.D. R Pikes Peak a stabilit noul record rezervat mașinilor electrice parcurgând cele 156 de viraje ale traseului în 7 minute și 57.148 de secunde, avându-l la volan pe pilotul francez Romain Dumas. I.D. R este și cea mai rapidă mașină electrică ce a ajuns vreodată pe proprietatea Lordului March, reușind și acest record în timpul unei sesiuni de antrenamente la Goodwood.

Divizia sportivă de la Volkswagen mai are în plan trei modele R: T-Roc R, Tiguan R și Arteon R ar putea vedea lumina zilei anul viitor.

Adaugati comentariu