Volkswagen I.D. R este cea mai rapidă mașină electrică la Goodwood

Volkswagen I.D. R

Volkswagen I.D. R Pikes Peak a stabilit un nou record de viteză al mașinilor electrice cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood.

La două săptămâni după recordul de viteză reușit la Pikes Peak, Volkswagen I.D. R este astfel cea mai rapidă mașină electrică ce a ajuns vreodată pe proprietatea Lordului March, care găzduiește celebrul Festival al Vitezei. La volan s-a aflat tot pilotul francez Romain Dumas, care a reușit un timp impresionant de doar de 43,05 secunde. Dumas a reușit timpul pe parcursul unei sesiuni de antrenamente.

Spre deosbire de urcarea de la Pikes Peak, pe o distanță de 20 de kilometri, de-a lungul unui drum cu 156 de viraje, francezul nu a avut, această dată, grija conservării resurselor bateriei. Circuitul de la Goodwood are doar 1,86 kilometri.

Modelul electric Volkswagen ID R doboară recordul la Pikes Peak

Tot la Goodwood, un automobile Nio EP9 a devenit cel mai rapid model de stradă, oprind cronometrul la 44.61 de secunde.

Recordul deținut anterior de o mașină electrică a fost de 47.34 secunde, obținut de Jonny Cocker în 2013, la bordul unui vehicul Lola-Drayson B12 69/EV.

Două motoare electrice, care dezvoltă împreună 680 de cai putere și un cuplu de 650 Nm, pun în funcțiune mașina produsă de Volkswagen, cu o greutate de numai 1,100 kilograme. Aceasta poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 2,25 de secunde.

Recordul general de viteză, indiferent de tipul de propulsie, rămâne încă în picioare. În 1999, fostul pilot de Formula 1 Nick Heidfeld, cu un McLaren MMP4/13 a parcurs circuitul în 41,6 secunde.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top