Noul Volkswagen Touareg este gata în martie, dar nu vine la Geneva

Volkswagen Touareg

Cea de-a treia generație Volkswagen Touareg este aproape gata de debut, dar nu la timp pentru Salonul Auto de la Geneva. Nemții îl păstrează pentru data de 23 martie, când îl vor prezenta în China, la Beijing.

Aproape un milion de unități Touareg s-au vândut de la debutul modelului pe piață, în 2002. Desenat chiar de șeful diviziei de design de la Volkswagen, Klaus Bischoff, SUV-ul reprezentativ al celor de la Volkswagen primește un design mai expresiv, cu elemente de design inspirate de Arteon în partea frontală, dar și linii mai îndrăznețe, care îl vor alinia fraților mai mici și mai moderni.

Volkswagen a făcut publică o schiță teaser și promite unul dintre cele mai mari instrumentare de bord digitale din clasa sa, “care va afișa un nou tip de sistem multimedia”.

Nemții fac aluzie și la suspensia pneumatică, de care va beneficia noul SUV și anunță o manevrabilitate și o stabilitate fără precedent.

VW Touareg este construit pe platforma MLB Evo, care se află la baza tuturor SUV-urilor de clasă mare produse de grupul german, incluzând aici Audi Q7 și Porsche Cayenne, dar și Bentley Bentayga și Lamborghini Urus. Și viitorul Q8 va avea la bază aceeași structură, care permite o dietă de câteva kilograme față de predecesorul său și, în consecință, o eficiență sporită.

Vor fi disponibile motorizări noi, diesel și pe benzină, dar și o versiune eco. Pe listă s-ar putea afla propulsorul de 2.0 litri cu patru cilindri, un V6 de 3 litri și un V6 TDI de 3.0 litri. Ulterior, nemții vor aduce în gamă și o versune R, cu motor turbo VR6. Un V8 TDI, care se va poziționa în vârful gamei, își va face apariția ulterior, la braț cu un potențial plug-in hibrid.

Volkswagen preferă China pentru lansarea SUV-ului, aceasta fiind cea mai mare piață individuală pentru brand și înregistrând cele mai mari cifre de vânzări.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top