Noul Volvo XC60 a debutat cu succes la Salonul Auto de la Geneva. După ce am făcut cunoștință cu designul și tehnologiile noului SUV de clasă medie, Volvo prezintă testele dure de siguranță, la care a fost supus XC60.

Noua generație XC60 este ”una dintre cele mai sigure mașini fabricate vreodată”, susține Volvo. Iar pentru a ne convinge de seriozitatea lor tradițională în acest domeniu, suedezii au studiat intens comportamentul mașinii și nivelul de siguranță oferit în eventualitatea unui accident frontal defazat, a unuia clasic sau a unei răsturnări. Primul test este realizat la 65 km/h, al doilea la 56 km/h, iar cel din urmă la 50 km/h, toate fiind absolvite cu brio de XC60.

Standard se oferă sistemul de frânare automată City Safety, care deja reduce riscurile accidentelor în oraș cu 28%, Steer Assist și Oncoming Lane Mitigation, sistem menit să reducă riscul accidentelor frontale. În plus, Blind Spot Indication System (BLIS) se va baza de acum pe Steer Assist și va sugera șoferului atât optic, cât și prin forțe induse în volan, păstrarea benzii, când o altă mașină se află în unghiul mort al oglinzii. Contra cost, noul XC60 poate fi echipat cu sistemul de rulare semi-autonomă Pilot Assist, care controlează direcția, accelerația și frânele la viteze de până la 130 km/h.

Noul Volvo XC60 este construit pe platforma modulară SPA (Scalable Product Arhitecture) folosită deja cu succes și de noile S90/V90/XC90, ceea ce se traduce printr-o paletă similară de motorizări exclusiv turbo cu trei și patru cilindri și puteri maxime de până la 407 CP (în format plug-in hybrid T8). O cutie automată cu opt trepte, tracțiunea față sau integrală vor face, de asemenea, parte din program.

CITEȘTE MAI MULT DESPRE NOUL VOLVO XC60 AICI