Noul VW Passat GTE disponibil și în versiunea Variant

Electrificarea și hibridizarea se află în plin avânt la Volkswagen, o dovadă în plus fiind lansarea noului Passat GTE, o versiune plug-in hybrid disponibilă cu două tipuri de caroserie: sedan și break.

După lansarea modelului Golf GTE, Volkswagen continuă în aceeași notă și prezintă un alt model de volum al mărcii în versiune plug-in hybrid. Passat GTE este echipat cu un sistem de propulsie care dezvoltă combinat 218 CP, însă consumă doar 1,6 litri de carburant la suta de kilometri, grație autonomiei de 50 de kilometri în regim exclusiv electric.

Cu bateriile încărcate, Passat GTE își începe orice călătorie în modul electric, continuând să funcționeze astfel până la epuizarea bateriilor. De asemenea, energia din baterii poate fi conservată pentru a fi folosită în orice moment al călătoriei prin apăsarea unui buton.

În ceea ce privește dotările, Passat GTE vine cu o echipare specială care include faruri cu LED (pentru faza scurtă și lungă), Driver Alert System, Automatic Post Collision Braking, Park Pilot, City Emergency Braking Function și scaune ErgoActiv pentru locurile din față.

passat gte - autoexpert.ro (2)

Există și dotări de ordin estetic specifice modelului Passat GTE cum ar fi grila radiatorului specială ce conține o dungă albastră contrastantă sau luminile de zi LED în formă de C, specifice modelelor din seria GTE, la fel ca și jantele Montpellier de 17 inci.

La interior, instrumentarul este gândit special pentru gama GTE, în timp ce sistemul multimedia arată la fel ca la modelele cu propulsie convențională, însă ascunde caracteristici exclusive seriei GTE. Apartenența lui Passat GTE la o gamă specială a constructorului din Wolfsburg se face simțită și prin iluminatul albastru de la interior, cusăturile albastre de pe volanul multifuncțional, schimbătorul de viteze sau tapițeria scaunelor.

Cele două versiuni ale lui Passat GTE vor fi disponibile începând cu toamna acestui an în majoritatea piețelor din Europa.

Adaugati comentariu