O invenție BMW pune fanii pe jar. E ideea unui român!

BMW M5 inventie BMW

O invenție BMW îi face pe fanii Mercedes și Audi să fie invidioși. În premieră mondială, constructorul de la Munchen va introduce ștergătoarele pentru geamurile față laterale. Chiar un inginer din România a venit cu propunerea.

Astfel, modelele BMW M și BMW M Performance vor primi noua dotare, special pentru cei care vor distracție pe drumurile virajate sau pe circuit, unde vizibilitatea este extrem de importantă.

„Este o soluţie eficientă pentru un plus de siguranţă în timpul condusului sportiv. De altfel, una din sugestiile de a instala acest echipament a venit din România, o ţară unde am văzut că oferă tot mai multe circuite şi poligoane pentru a putea experimenta plăcerea de a conduce fără limite”, a explicat Fritz Windschutzscheibenwischer, inginer al mărcii.

Reverse Assistant sau cum dă BMW X5 singur cu spatele

Sistemul de curățare a geamurilor laterale va fi conectat la senzorii de accelerație laterală, care poartă denumirea G Meter. Aceștia vor reproduce informațiile înregistrate pe display-ul sport al fiecărui model BMW. Astfel, ștergătoarele laterale vor fi activate de câte ori sistemul identifică accelerații laterale puternice.

Dotarea va fi instalată în mod gratuit la toate modelele BMW M și BMW M Performance, grație unui parteneriat încheiat de BMW cu toți furnizorii oficiali de anvelope. Și modelele standard vor primi această echipare, dar contra cost, pentru un preț promoțional. Promoția ia sfârșit astăzi… 1 Aprilie!

Adaugati comentariu