Reverse Assistant sau cum dă BMW X5 singur cu spatele

Reverse Assistant sau cum dă BMW X5 singur cu spatele

BMW a introdus o inovație pe noul BMW X5 care pe deasupra este și în echiparea standard. Se cheamă Reverse Assistant. Citiți în cele ce urmează cum funcționează.

BMW oferă standard pachetul Asistent parcare care include cameră video pentru mersul înapoi, asistenţă la parcarea laterală, precum şi la mersul în marşarier. Facilitează parcarea şi manevrarea în spaţii foarte strâmte. Sistemul preia controlul direcţiei şi accelerează sau frânează automat atunci când se efectuează parcarea autonomă la viteze de până la 35 km/h şi într-un spațiu  cu doar 1,5 metri mai mare decât lungimea mașinii.

Pachetul Asistent parcare include și inovația numită Reverse Assistant. Cum funcționează?

Dacă șoferul se deplasează cu o viteză de sub 35 km/h spre o parcare sau pe un drum foarte îngust, sistemul înregistrează automat ultimii 50 metri din traseul parcurs. Apoi, dacă se cuplează marșarierul și se apasă comanda Reverse assistant de pe displayul sistemului multimedia mașina urmează cu spatele exact același traseu pe care a venit pe o distanță de maxim 50 metri virând singură. Șoferul trebuie să corecteze doar accelerația și frâna.

Noi am făcut testul în condiții dificile cotind la dreapta pe un podeț îngust și apoi imediat la stânga. Am cuplat apoi marșarierul și mașina a revenit în locul inițial deși pe podețul îngust distanța între mașină și balustradă nu era mai mare de 20 cm în lateral. Vizionați mai jos filmulețul nostru.

Sistemul este foarte eficient pentru ieșirea din locuri înguste și se dovedește perfect funcțional pe noul BMW X5!

 

Adaugati comentariu