O uzină Ford ia pauză din cauza cererii în scădere

Uzină Ford Spania taxa

Se anunță vremuri grele pentru constructorul american. O uzină Ford din Spania va suspenda activitatea pe o perioadă de nouă zile luna viitoare. Șefii centrului de producție au luat decizia în urma cererii reduse din ultima perioadă.

Uzina Ford din Almussafes, aflată în apropiere de Valencia, construiește modelele Kuga, Mondeo sedan, break și Vignale, S-Max și Galaxy, dar și vehiculele comerciale Tourneo Connect și Transit Connect.

În august, CEO-ul Ford Motor Company, James Hackett, se declara “extrem de nemulțumit” în ceea ce privește activitatea activitatea Ford Europa, care a pierdut zeci de milioane de euro înainte de plata taxelor.

Ford și-a trecut în cont, anul acesta, în perioada ianuarie – septembrie, aproximativ 778.000 de unități comercializate, ceea ce reprezintă o scădere de 1,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Noul standard de testare a emisiilor WLTP a fost un șoc pentru producătorul auto american, ca și pentru ceilalți, provocând o scădere de 13,5%.

Citește și:

Ford are mari probleme cu motoarele – risc sporit de incendiu

Uzina din Spania și-a închis porțile și în luna octombrie, dar pentru o perioadă mai scurtă, de numai trei zile.

Și producția de motoare a uzinei din Almussafes va fi oprită pentru o perioadă de 13 zile, a anunțat un purtător de cuvânt.

Aproximativ 7.500 de angajați numără personalul centrului de producție de lângă Valencia, iar soarta acestora stă sub semnul întrebării. Zilnic aceștia construiesc circa 1.8450 de mașini.

Uzina Ford de la Craiova, acolo unde se produce Ecosport, nu va fi afectată de întreruperea activității de la fabrica spaniolă.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top