Oferte Rabla 2021 – Kia

Kia logo autoexpert.ro

Când importatorul vine cu un discount propriu care se cumulează cu bonusurile oferite de stat, atunci oferta devine greu de egalat. Este cazul mărcii Kia, care reduce prețul a cinci modele care se califică în Oferte Rabla 2021 – Kia. Foto: Bogdan Paraschiv, Kia

Rabla 2021 – Kia: modelele eligibile

Kia Ceed

Compacta coreeană este eligibilă pentru programul Rabla cu toate motorizările din gamă. Mai mult, o bună parte dintre ele se califică și la Rabla Plus, fiind sisteme mild-hybrid. Indiferent pe care îl vei alege, vei primi, în primul rând, un model spațios, stabil și confortabil, care te va feri de griji, datorită garanției de 7 ani sau 150.000 km.

Rabla 2021 - Kia autoexpert.ro

Poziția la volan este sportivă, plasticele sunt moi în jumătatea superioară a habitaclului, iar lista de dotări standard pentru cea mai ieftină versiune, Best, este cuprinzătoare. Nu lipsesc scaun șofer cu reglare pe înălțime, banchetă rabatabilă 60/40%, aer condiționat, 4 geamuri electrice, cotieră centrală cu spațiu de depozitare, sistem multimedia cu ecran tactil de 5 inchi și 4 boxe, pilot automat, asistent activ de bandă, proiectoare de ceață și lumini de viraj.

 ➡ Bonus Rabla – 7500 lei 💡 

 ➡ Discount Kia – 1500 euro 💡 

 ➡ Preț final – de la 13.951 euro

 

Cel mai important e că ai de unde să alegi. Indiferent dacă vrei un hatch polivalent, un shooting-brake dinamic sau un break cu portbagaj de 600 l, Kia îți oferă varianta perfect adaptată cerințelor tale. La fel de variată este și gama de motoare.

➡ Ghid de cumpărare Kia Ceed 💡

Adepții versiunilor pe benzină pot alege între propulsorul cu 3 cilindri 1.0 T-GDI (120 CP) și noul 1.5 T-GDi (160 CP), în timp ce fanii diesel primesc propulsorul de 1,6 l, cu 136 CP. Toate pot fi cuplate la cutii de viteze manuale sau automate cu dublu ambreiaj 7DCT, iar benzinarele sunt disponibile fără sau cu asistență electrică, sub formă de sistem mild-hybrid, în timp ce dieselul este exclusiv mild-hybrid.

Rabla 2021 - Kia autoexpert.ro

Noi le-am tesat pe cele convenționale. Cel mai accesibil dintre ele este motorul 1.0 T-GDI, cu care Kia a reușit un downsize de efect. Este avid de turații și chiar atunci când ajunge în zona roșie, la 6.500 rpm, continuă să rămână la fel de silențios ca la sarcini medii. Este o mică minune a tehnicii, are un rafinament atipic configurației în trei cilindri și doar la ralanti se simt ușoare vibrații.

Arată multă vigoare în zona medie de turații, iar Ceed nu pare deloc submotorizat. Mai mult, este și neașteptat de eficient, consumul înregistrat de noi în test fiind de 6,2 l/100 km. Una dintre explicații este cutia relativ lungă, care îi permite să atingă 100 km/h în treapta a doua la 6800 rpm.

Kia XCeed

Deși face parte din aceeași familei cu Ceed, XCeed are doar ușile față comune cu celelalte variante de caroserii. În rest, e un crossover care se integrează perfect în gamă. Șoferul și pasagerii stau cu 4,2 cm mai sus decât în Ceed, iar garda la sol de 17,4 cm te scutește de probleme.

Rabla 2021 - Kia autoexpert.ro

De asemenea, este mai dinamic decât SUV-urile tradiționale compacte. Reglajele îi asigură o direcție la fel de rapidă ca a lui Ceed și un ruliu comparabil cu al acestuia.

 ➡ Bonus Rabla – 7500 lei 💡 

 ➡ Discount Kia – 1500 euro 💡 

 ➡ Preț final – de la 16.937 euro

 

Cele trei motoare eligibile pentru programul Rabla sunt 1.0 T-GDI, 1.5 T-GDI și 1.6 DSL. Din dotarea standard, City, nu lipsesc cele necesare. Are aer condiționat, 4 geamuri electrice, sistem multimedia cu ecran tactil de 5 inchi, pilot automat, asistent de bandă, banchetă cu spătar fracționat 60/40%, jante aliaj pe 16 inchi cu anvelope Michelin, faruri LED și proiectoare de ceață.

Kia Sportage

Confortabil și matur, Sportage este unul dintre cele mai elaborate SUV-uri compacte de pe piață. Motorul diesel de 1,6 litri se încadrează în cerințele programului Rabla. Dar, ca la toate celelalte modele prezentate în acest articol, Kia oferă un discount important pentru toate motorizările din gamă.

Rabla 2021 - Kia autoexpert.ro

Revenind la motorul turbodiesel, acesta poate fi combinat cu transmisia manuală cu 6 trepte, sau cu cea automată 7DCT. În plus, vine în variante cu tracțiune față sau integrală. Deși are numai 1,6 l, dezvoltă un cuplu maxim de 320 Nm începând cu 2000 rpm. Consumul mediu WLTP de 5,8 l/100 km pentru cea mai accesibilă versiune este remarcabil.

 ➡ Discount Kia – 1500 euro 💡 

 ➡ Program Remat Kia – 1500 euro 💡 

 ➡ Preț final – de la 16.483 euro

 

Prețul de pornire, de 16.483 euro, este pentru versiunea 1.6 GDI 6MT 4×2 Plus, care, deși beneficiază de discounturi Kia, nu se califică la Rabla. Cea mai ieftină versiune prin Rabla este 1.6 DSL Hybrid 6MT HP 4×2 Plus, la 17.599 euro.

Kia Rio

Iată cel mai agil hatch mic de pe piață. Rio se bucură de reglaje atât de bune pentru suspensie și direcție, încât incisivitatea pe viraje și, implicit, siguranța, sunt la cote maxime în segment.

Rabla 2021 - Kia autoexpert.ro

Kartul coreean a primit un facelift la mijlocul anului trecut. Acesta i-a adus un aspect schimbat, o listă de dotări revizuită și versiuni mild-hybrid ale motorului 1,0 T-GDi. Pe lângă ele, absolut toate motoarele aflate în oferta lui Rio se califică la programul Rabla 2021 – Kia, pentru că emit sub 140 g/km CO2.

➡ Bonus Rabla – 7500 lei 💡 

➡ Discount Kia – 1000 euro 💡 

➡ Preț final – de la 10.757 euro

Cel mai accesibil dintre ele este cel de 1,2 l aspirat. În testul nostru a consumat puțin peste 6 l/100 km în oraș și 4,5 l/100 km în afara localității. În plus, este o plăcere să mai conduci un “4 cilindri” aspirat, bine echilibrat și dornic de turații, într-un segment plin de motoare cu 3 cilindri.

Kia Stonic

Un crossover mic care stă pe șosea mai bine decât majoritatea hatch-urilor? Asta în pofida unei gărzi la sol de 16,5 cm… Da, îl cheamă Stonic. Este o plăcere să-l conduci și să-i descoperi echilibrul dintre manevrabilitatea nativă și confortul suspensiei.

Rabla 2021 - Kia autoexpert.ro

La fel ca la fratele Rio, toată gama Stonic se califică la programul Rabla 2021 – Kia. Noile versiuni mild hybrid beneficiază inclusiv de discount Rabla Plus pentru hibride.

➡ Bonus Rabla – 7500 lei 💡 

➡ Discount Kia – 1500 euro 💡 

➡ Preț final – de la 11.887 euro

Din dotările incluse în prețul de pornire nu lipsesc oglinzi reglabile electric, banchetă rabatabilă 60/40%, geamuri electrice pe față, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inchi și aer condiționat.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top