Oficial: Audi nu mai dezvoltă motoare noi cu ardere internă

Audi RS e-tron GT / Audi Q4 e-tron

CEO-ul Audi, Markus Duesmann, a confirmat, într-un interviu acordat publicației germane Automobilwoche, că marca germană nu mai dezvoltă motoare noi pe benzină și diesel.

Nu mai e niciun secret că ne îndreptăm spre o lume pur electrică. Mini va deveni brand complet electric din 2030, Hyundai a renunțat deja la dezvoltarea motoarelor diesel… Și acestea sunt doar două exemple. Însă cea mai recentă știre implică marca Audi, care nu mai dezvoltă niciun motor nou cu ardere internă.

”Uniunea Europeană plănuiește un set nou de norme, Euro 7, mult mai stricte, care reprezintă o provocare tehnică uriașă din partea producătorilor de motoare și, în același timp, aduc un beneficiu mic mediului înconjurător. Asta restricționează extrem de mult motoarele cu combustie internă”, spune Duesmann. ”Noi nu vom mai dezvolta noi motoare cu aprindere, dar vom adapta gama actuală la noile norme”.

Planul Audi este să ofere 20 de modele electrice în următorii 4 ani. Printre ele – actualele SUV-uri e-tron și e-tron Sportback, coupe-ul cu 4 uși e-tron GT și viitorul SUV mediu coupe Q4 e-tron, care va apărea în aprilie, care va fi ”accesibil pentru mulți clienți și va reprezenta intrarea în gama de e-mobilitate Audi”, spune Duesmann. De asemenea, în actuala gamă Audi se găsesc 12 modele plug-in hybrid.

Audi nu mai dezvoltă motoare noi cu ardere internă

Aici trebuie să ținem cont că există și modele Volkswagen motorizate de Audi și care vor trebui să se supună deciziei conducerii din Ingolstadt. În orice caz, scopul tuturor mărcilor este să se alinieze la normele Euro 7. Astfel, evită amenzi usturătoare din partea UE. Iar cum alinierea motoarelor cu aprindere la aceste norme este deosebit de costisitoare, singura soluție posibilă este electrificarea. O electrificare care merge pe repede-nainte, în special în Europa.

via Automobilwoche

Adaugati comentariu