Oficial – Cum arată primele modele electrice de la Toyota?

Toyota electrică (6)

Toyota pregătește prima sa generație de mașini electrice. Constructorul nipon a făcut publice câteva fotografii care apar viitoarele sale modele cu emisii zero.

“Ne vom concentra pe dezvoltarea vehiculelor, pe fiabilitate îmbunătățită și pe reutilizarea bateriilor”, promit japonezii, care dezvăluie că vor beneficia de ajutorul unor colaboratori.

Șase modele electrice pregătește constructorul renumit pentru sistemele de propulsie hibridă din gama sa.

Toyota electrică (2)

Am testat și noi modele Toyota hibride:

Test drive Toyota C-HR 1.8L HSD – Atenție, aterizează OZN-ul!

Test drive Toyota Corolla – Rețeta de sushi

Pe lista de automobile cu emisii zero apar trei SUV-uri, un model compact, un monovolum și un sedan de clasă medie.

Unul dintre cele trei modele cu gardă mare la sol va fi dezvoltat în parteneriat cu un alt producător auto din Japonia, Subaru, iar la baza sa se va afla o platformă comună, produsă de Toyota, e-TNGA (Toyota New Global Architecture).

Toyota electrică (4)

Și Suzuki va fi unul dintre coloraboratorii celor de la Toyota, oferind experiența sa în construirea unuia dintre modele. Cel mai probabil, parteneriatul va viza unul dintre modelele de clasă mică.

Japonezii vor demara lansarea lor pe piață în 2020 și plănuiesc ca, până în 2025, să aibă în portofoliu nu mai puțin de zece modele electrice. Aceștia nu au dezvăluit însă care dintre viitoarele vehicule vor ajunge pe piața europeană.

Adaugati comentariu