OFICIAL: Noua generație a legendei Jeep Wrangler e aici

Legenda off-road Jeep Wrangler a ajuns la o nouă generație. Primele imagini oficiale sunt aici, în avanpremiera debutului de la Los Angeles Auto Show.

Noul Jeep Wrangler rămâne fidel originalului, rezultatul fiind un nou model pe care trebuie să îl priviți atent pentru a vedea diferențele de design. Printre noutăți remarcăm blocurile optice cu tehnologie LED și aerodinamica îmbunătățită, parbrizul rabatabil pentru puriștii offroad-ului și zeci de combinații de culori pentru uși, plafon și windscreen. Mopar, divizia oficială de accesorii a grupului Fiat Chrysler Automobiles, a dezvoltat pentru noul Jeep Wrangler peste 200 de accesorii de performanță și design.

Totuși, din punct de vedere tehnic totul va fi nou, iar Jeep va construi noua iterație a legendei off-road pornind de la o platformă complet nouă. Jeep va apela la un mix de materiale, respectiv la oțel și aluminiu, pentru construcția noului Wrangler.

Toate detaliile despre noua generație, alături de noile accesorii Mopar vor fi dezvăluite pe 29 noiembrie, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, unde noul Wrangler va fi prezentat pentru prima dată publicului. Până atunci, însă, putem specula informațiile tehnice apărute deja în presa internațională. Wrangler beneficiază de un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, alimentat cu benzină, capabil să tracteze 907 kg în versiunea cu trei portiere și 1.587 în cea cu cinci. Din ofertă va face parte și un motor diesel CRD de 2.8 litri. Un V6 de 3,6 litri va fi adăugat ulterior pe lista de motorizări.

La interior, noul Wrangler primește un ecran de 5 inch pe consola centrală; versiuni mai generoase cu 7 și 8,4 inch se află, de asemenea, pe lista de opțiuni. Instrumentația este, de asemenea, parțial digitalizată, un ecran de 3,5 inch dedicat computerului de bord fiind încadrat de ceasurile clasice de bord. Contra cost este disponibilă și o versiune mai mare, de 7 inci, alături de un sistem de pornire și acces fără cheie Keyless Entry și de un soft top acționat electric.

jeep-wrangler (2)

Adaugati comentariu