Opel Astra Electric: versiune 100% electrică pentru modelul compact

Opel confirmă și anunță o versiune complet electrică pentru noua generație a modelului compact Astra: autonomie 416 km, baterie de 54 kWh și motor electric de 156 CP.

Cea mai nouă generație a modelului Opel Astra primește oficial o versiune complet electrică. Modelul german împarte platforma cu Peugeot 308, așa că va primi o versiune electrică similară. Noul Opel Astra Electric va fi disponibil atât în variantă hatchback cât și Sports Tourer.

Opel Astra Electric

Varianta electrică Opel Astra va fi propulsată de motorul de 156 CP și 270 Nm amplasat pe puntea față. Este alimentat de o baterie de 54 kWh și promite o autonomie WLTP oficială de 416 kilometri. Astra Electric poate atinge o viteză maximă de 170 km/oră, iar consumul oficial de energie este de 14.9 kWh/100 km (WLTP).

Chargerul onboard suportă încărcări rapide de până la 100 kW, ceea ce înseamnă că o încărcare până la 80% durează 30 minute. Pentru alimentările AC, sistemul permite încărcări cu maxim 11 kW.

Capacitatea portbagajului a scăzut, față de versiunile cu motorizare termică, dar rămâne totuși la cote mari, mai ales pentru varianta Sports Tourer cu 516 litri.

Debutul comercial al noului model electric va avea loc în primăvara anului 2023. Prețurile nu au fost încă comunicate.

Via Opel

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top