Opel Astra L: primele informații despre noua generație a modelului compact

Noua generație Opel Astra L va fi lansată anul viitor, iar modelul va fi construit în Germania la Russlesheim, spun primele informații din presa germană.

Foto: Avarvarii/ Autozeitung.de

Actuala generație, Astra K a fost lansată în 2015 și se apropie de finalul carierei. Anul trecut, modelul a trecut printr-un facelift, dar cel mai probabil grupul PSA va prezenta o nouă generație la finalul anului 2021. Prin această mutare, ciclul de viață pentru modelul Astra va fi scurtat la șase ani.

PSA are nevoie de un model compact bazat pe o platformă proprie pentru a eficientiza costurile. Actualul model Astra K folosește tehnologie General Motors, fostul proprietar al mărcii Opel.

Conform publicației Autozeitung, noul model Opel Astra va folosi platforma EMP2 și va fi asamblat alături de modelul Insignia. Presa germană mai spune că grupul PSA va produce și un model din gama DS la Russlesheim.

Opel Astra L va folosi componente comune cu alte modele din grupul PSA, după modelul deja folosit pentru modelul Corsa.

Astra va beneficia și de o nouă generație de motoare. Din 2022, grupul PSA va introduce un nou motor 1.6 turbo pe benzină pentru toate modelele sale. Mai mult, Astra va fi evidențiată drept un model cu tentă mai sportivă, pentru a face diferența față de modelele Peugeot și Citroen, axate pe confort.

Nu există încă informații despre o versiune electrică, dar cel mai probabil vor exista variante plug-in hybrid. O versiune sportivă sub logo-ul GSi va folosi această soluție după modelul conceptului Peugeot 308 Hybrid R ce folosește un motor 1.6 turbo și două motoare electrice pentru o putere totală de 500 CP.

Pentru un viitor model Astra GSI Hybrid, puterea va fi cel mai probabil undeva în jurul cifrei de 300 CP.

Test drive Opel Astra facelift 1.5 diesel

Via Autozeitung

Adaugati comentariu